FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Drugi kongres hrvatskih povjesničara umjetnosti 27. travnja

ZAGREB, 25. travnja 2006. (Hina) - Drugi kongres hrvatskih povjesničaraumjetnosti, koji će biti posvećen zbivanjima u hrvatskoj povijestiumjetnosti u posljednja dva desetljeća, bit će održan od 27. do 29.travnja u Muzeju Mimara, najavio je organizator danas na konferencijiza novinare.
ZAGREB, 25. travnja 2006. (Hina) - Drugi kongres hrvatskih povjesničara umjetnosti, koji će biti posvećen zbivanjima u hrvatskoj povijesti umjetnosti u posljednja dva desetljeća, bit će održan od 27. do 29. travnja u Muzeju Mimara, najavio je organizator danas na konferenciji za novinare.

Za razliku od Prvog kongresa, održanog prije pet godina, koji je nastojao obuhvatiti povijest umjetnosti u proteklih 150 godina njezina postojanja, Drugi kongres će se baviti hrvatskom poviješću umjetnosti od tranzicije do globalizacije

Cilj kongresa koji se održava pod nazivom "Između tranzicije i globalizacije - Hrvatska povijest umjetnosti u suvremenom društvu" jest odgovoriti na pitanje kako se povijest umjetnosti snašla u promjenama novijeg vremena i kako je odgovorila na izazove i opasnosti u kojima je spomenička baština izložena, rekao je ravnatelj Instituta za povijest umjetnosti Milan Pelc.

Skup na kojem se očekuje sudjelovanje 80-ak izlagača iz cijele Hrvatske također bi trebao raspraviti relevantne aspekte i probleme s kojima se povijest umjetnosti u nas suočava, te rezimirati dosadašnje rezultate i naznačiti ključne zadatke na svim poljima znanstvenog i stručnog djelovanja.

Kongres organiziraju Institut za povijest umjetnosti i Društvo povjesničara umjetnosti Hrvatske, a njegovo održavanje potpomoglo je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa i Ministarstvo kulture.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙