FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 18. svibnja 2006.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 18. svibnja 2006.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

BERLIN - Jedna Njemica ostavila je prijateljicu kao zalog na benzinskoj postaji jer nije imala dovoljno novca za benzin, rekao je policajac iz Muenchberga. "Nije imala dovoljno novca za račun pa se prijateljica ponudila da će ostati kao zalog dok se ne vrati s novcem", objasnila je glasnogovornica tog grada na jugu Njemačke. "Ali vozačica se nije vratila". Dva sata nakon odlaska dvadesetogodišnje vozačice, djelatnici pumpe pozvali su policiju koja je ispitala ostavljenu prijateljicu. Protiv nestale vozačice pokrenuta je istraga.

TOKIO - Takao Arayama uspio se u srijedu uspeti na vrh Mount Everesta i sa svojih 70 godina, 7 mjeseci i 13 dana postao najstariji čovjek na najvišem vrhu svijeta, prenose agencije. Prema internetskim stranicama Gunnesovih svjetskih rekorda, najstarija osoba koja se do sada uspela do vrha Mount Everesta bio je također Japanac, Yuichiro Miura, koji je 22. svibnja 2003. kada je uspješno ostvario svoj podvig, imao 70 godina, sedam mjeseci i 10 dana. Novi rekordere Arayama je savjetnik u upravi jedne velike japanske tvrtke iz Kamakure blizu Tokija, prenosi agencija Kyodo.

LONDON - Ekološki aktivist su gotovo na samom vrhu škotske planine Ben Nevis visokom (1.344 metara) pronašli klavir, objavljeno je u srijedu. Petnaest dragovoljaca udruženja John Muir Trust krenuli su u akciju čišćenja planine i nemalo se iznenadili kada su samo 200 metera ispod vrha planine vidjeli klavir. "Naši dečki nisu vjerovali svojim očima", rekao je direktor udruženja Nigel Hawkins. "Isprva su pomislili da je to drveni sanduk", ali su zatim otkrili da se radi o pravom klaviru kojem jedino nedostaju tipke. Ispod klavira je pronađena prazna kutija keksa kojima je valjanost istekla u prosincu 1986. To je za sada jedini trag koji bi možda mogao dovesti do odgovora na tajanstvenu pojavu klavira na vrhu planine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙