FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 20. travnja 2006.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 20. travnja 2006.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

LONDON - Uratci iz školskih dana Johna Lennona prodani su na londonskoj aukciji održanoj u srijedu navečer za 226.000 dolara, a riječ je o crtežima u boji popraćenima stihovima koje je bivši Beatl prepisivao prije više od 50 godina. Lennonu je bilo 12 godina kada je načinio knjižicu od deset stranica s crtežima u olovci, tinti i bojama uz stihove koje je ručno prepisivao iz knjiga klasične engleske poezije. Prema riječima voditelja aukcije Lennonva zbirka je nazvana "Moja antologija" i "sjajan je primjer umjetničkog talenta koji se rađa" u školarcu iz Liverpoola. Glasnogovornik nije otkrio ime kupca.

AMIENS - Francuski kazališni pisac izjavio je u srijedu da se od 13. travnja svakodnevno zatvara u kavez u zoološkom vrtu u Amiensu, na sjeveru Francuske, ne bi li dobio inspiraciju za kazališni komad o pandama. Norbert Abudarham u kavezu svaki dan od 9.00 do 19.00 sati piše komad pod nazivom "Pandini prsti", treći dio 'životinjske' serije koju je počeo pisati 2002. Umjetnik u kavezu ima prenosivo računalo priključeno na Internet i mobitel. S posjetiteljima komunicira isključivo preko pisanih poruka koje se ubacuju kroz rešetke kaveza. "Umoran sam jer sam stalno u središtu pozornosti. Puno je teže nego što sam mislio", priznaje 57-godišnji autor koji u četvrtak napušta zoološki vrt.

CINCINNATI - Neil Armstrong među astronautima zaslužuje posebno poštovanje, jer ipak je riječ o prvom čovjeku koji je kročio na Mjesec. Član posade Apolla 11 dobio je u srijedu komadić Mjesečeve stijene koju je donio na Zemlju. "Meni će pripadati samo dok budem pričao. Stoga ću pričati duže no obično", našalio se Armstrong na svečanosti uručenja te NASA-ine nagrade. Kamen težine dva grama, sivi zrnati bazalt upakiran u prozirnu plastiku, dio je NASA-ina priznanja "Ambasadori istraživanja". Predana mu je u prigodi obilježavanja 35. obljetnice povjesnog događaja 20. srpnja 1969. godine, kada su Armstrong i njegov kolega Buzz Aldrin prošetali Mjesecom. Ambasadorima istraživanja imenovani su i astronauti sa Mercurya, Geminia i programa Apollo. Armstrong je nagradu primio u Muzejskom centru u Cincinnatiju gdje će komadić stijene s Mjeseca biti trajno izložen.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙