FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

15. Jazz Time u Rijeci 20. i 21. svibnja

RIJEKA, 16. svibnja 2006. (Hina) -
RIJEKA, 16. svibnja 2006. (Hina) -

Međunarodni festival jazz glazbe "Jazz Time 2006." bit će održan 20. i 21. svibnja u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku u Rijeci, najavio je danas organizator Vladimir Gašparović iz koncertne agencije G.I.S.

Na ovogodišnjem festivalu nastupit će dva sastava: 20. svibnja "Dino Daluzzi Trio" iz Argentine, u kojem vođa sastava Saluzzi slovi kao najbolji živući svirač bandoneona, vrste harmonike kojom se najčešće služe glazbenici tanga. Saluzzi u svom stvaralaštvu prepleće tango i elemente jazza. Druge večeri, 21. svibnja, nastupit će Nguyen Le i Huong Thanh u projektu "Mangustao".

Gašparović je posebno istaknuo gitarističko umijeće Nguyen Lea, koji je rođen u Parizu, u obitelji vijetnamskih useljenika. S njim će nastupiti pjevačica Huong Thanh, rođena u Vijetnamu.

Iskazavši nezadovoljstvo odnosom mogućih sponzora prema tom festivalu, Gašoparović je upozorio da to onemogućuje ostvarenje njegove želje da festival raste iz godine u godinu. Naveo je da sponzori rado sudjeluju u ostvarenju komercijalnih glazbenih projekata što često, kako je rekao, nema veze s glazbenom estetikom.

Ovogodišnji festival posvećen je američkom jazz trubaču i udaraljkašu Lesteru Bowieu (1941.-1999.).

(Hina) xdsil yvkn

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙