FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bob Dylan 11. lipnja besplatno nastupa za mir u Baskiji

SAN SEBASTIAN , 28. travnja 2006. (Hina) - Poznati glazbenik Bob Dylanodržat će besplatan mirovni koncert u baskijskom turističkom mjestuSan Sebastianu 11. lipnja, čime će simbolično biti obilježenaprošlomjesečna odluka baskijske separatističke skupine ETA-e o stalnomprekidu vatre, izvijestili su organizatori.
SAN SEBASTIAN , 28. travnja 2006. (Hina) - Poznati glazbenik Bob Dylan održat će besplatan mirovni koncert u baskijskom turističkom mjestu San Sebastianu 11. lipnja, čime će simbolično biti obilježena prošlomjesečna odluka baskijske separatističke skupine ETA-e o stalnom prekidu vatre, izvijestili su organizatori.

Savjetnik za kulturna pitanja San Sebastiana Ramon Etxezarreta, izvijestio je da će Dylan, koji je 2004. održao turneju po Španjolskoj, u lipnju i početkom srpnja biti na turneji u Europi. Lipanjski koncert planiran je u sklopu gradskog jazz-festivala.

Poznati glazbenik koncertnu će večer održati na poznatoj plaži Zurriola. Etxezarreta je rekao kako je Dylan unaprijed zatražio da se događaj ne pretvori u politički happening.

Tijekom 38-godišnje borbe za osamostaljenje Baskije, ETA-ino vodstvo smatra se odgovornim za ubojstva više od 800 osoba. Nedavna najava o stalnom prekidu vatre dočekana je s nadom u trajni mir u regiji.

Dylan će u sklopu predviđene turneje, između 29. lipnja i 2. srpnja nastupiti i na Roskilde festivalu u Danskoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙