FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Papa želi recipročan dijalog s islamom

VATIKAN, 15. svibnja 2006. (Hina/AFP) - Papa Benedikt XVI. je uponedjeljak istaknuo važnost međuvjerskog dijaloga te je izrazio željuda Katolička crkva dobije pozitivan odgovor za svoje napore kojeulaže u dijalog s islamom.
VATIKAN, 15. svibnja 2006. (Hina/AFP) - Papa Benedikt XVI. je u ponedjeljak istaknuo važnost međuvjerskog dijaloga te je izrazio želju da Katolička crkva dobije pozitivan odgovor za svoje napore koje ulaže u dijalog s islamom.

Sveti Otac istaknuo je da "međuvjerski dijalog čini dio angažmana Katoličke crkve u službi čovječanstva u suvremenom svijetu".

"Važnost reciprociteta u dijalogu uvijek se bolje prihvaća", kazao je Papa, pozivajući kršćane da "njeguju stil otvorenog dijaloga bez odustajanja da svojim sugovornicima iznesu kršćanski prijedlog u skladu s njihovim vlastitim identitetom".

Papa je izrazio želju da kršćani koji migriraju prema zemljama u kojima živi muslimanska većina ondje budu prihvaćeni i da im bude iskazano poštivanje prema vjerskog identiteta, misleći pritom na Saudijsku Arabiju gdje ta vjera ne postoji za nemuslimane.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙