FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Benedikt XVI izrazio duboku bol zbog pogibije vojnika

VATIKAN-Papa-IrakBenedikt XVI izrazio duboku bol zbog pogibije vojnikaVATIKAN, 27. travnja 2006. (Hina/AFP) - Papa Benedikt XVI. u četvrtakje izrazio "duboku bol" nakon napada u južnom iračkom gradu Nasiriji,u kojemu su u četvrtak ujutro poginula trojica talijanskih i jedanrumunjski vojnik, izvijestila je agencija Ansa.
VATIKAN, 27. travnja 2006. (Hina/AFP) - Papa Benedikt XVI. u četvrtak je izrazio "duboku bol" nakon napada u južnom iračkom gradu Nasiriji, u kojemu su u četvrtak ujutro poginula trojica talijanskih i jedan rumunjski vojnik, izvijestila je agencija Ansa.

Ministar vanjskih poslova Svete Stolice monsinjor Giovanni Lajolo u Papino je ime predao pismo talijanskom ministru vanjskih poslova Gianfrancu Finiju, u kojemu Papa izražava "duboku bol". U pismu također stoji kako Papa moli za žrtve i njihove bližnje te spominje "velikodušan doprinos tih vojnika u postizanju mira i slobode u Iraku".

Trojica talijanskih vojnika i jedan rumunjski, koji se u Iraku nalaze u sklopu međunarodne mirovne misije, poginuli su u četvrtak ujutro u bombaškom napadu na njihovo vozilo tijekom uobičajene ophodnje.

Monsinjor Lajolo u emisiji radio Vatikana napad je ocijenio "barbarskim" činom dodavši kako ovakvi incidenti "mogu samo usporiti težak proces uspostavljanja demokracije u toj zemlji".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙