FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

150 izlagača na izložbi vina u Kutini

KUTINA, 15. svibnja 2006. (Hina) - Na 13. izložbi vina kontinentalneHrvatske i hrvatskih izvornih sorti od 24. do 28. svibnja u Kutinipredstavit će se 150 izlagača, najavila je Biserka Stojić,predsjednica Organizacijskog odbora.
KUTINA, 15. svibnja 2006. (Hina) - Na 13. izložbi vina kontinentalne Hrvatske i hrvatskih izvornih sorti od 24. do 28. svibnja u Kutini predstavit će se 150 izlagača, najavila je Biserka Stojić, predsjednica Organizacijskog odbora.

Izlagači iz svih dijelova Hrvatske, te vinari iz Slovenije, Srbije i Makedonije ponudit će 212 uzoraka vina, među kojima i devet izvornih sorti.

Prosudbeno povjerenstvo ocijenilo je 48 vina zlatnim, 117 srebrnim, 13 brončanim medaljama i jedno priznanjem.

Za poznatu izvornu sortu moslavačkog kraja "Škrlet" najveću ocjenu dobio je Branko Ipša iz Popovače. Među ostalim hrvatskim izvornim sortama najboljim je ocijenjen "Plavac mali" Zlatana Plenkovića s Hvara. Kod mješavina bijelih sorti prvi je Dane Šimunić iz Kutine, dok je kod ostalih sorti šampion sa "Chardonnayom" Boris Mesarić iz Kutine.

U izboru etikete, izvijestila je članica Odbora Slavica Moslavac, prvo mjesto pripada boci "Merlota" iz vinarije "Bovin" iz Negotina u Makedoniji, drugo boci sa "Žlahtinom" iz Novog Vinodolskog, a treće odlazi u Baranju za etiketu na vinu "Cuvée Cicona Nigra", obiteljskog podruma "Josić" iz Zmajevca pokraj Kneževih Vinograda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙