FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Smanjenje broja putnika u zračnom prijevozu

ZAGREB, 12. svibnja 2006. (Hina) -
ZAGREB, 12. svibnja 2006. (Hina) -

U zračnom prijevozu u Hrvatskoj u prvom tromjesečju ove godine ostvaren je promet 244 tisuće putnika, što je za 27,6 posto manje u odnosu na prethodno tromjesečje, i 6,9 posto manje u usporedbi s istim razdobljem prošle godine, objavio je Državni zavod za statistiku.

U domaćem prijevozu, u kojem je prevezeno 80 tisuća putnika, zabilježen je pad broja putnika za 20 posto u odnosu na prethodno tromjesečje, a u usporedbi s istim razdobljem prošle godine također je zabilježen pad, od 13 posto.

U međunarodnom prijevozu prevezeno je 164 tisuće putnika, što je pad broja putnika u odnosu na prethodno tromjesečje za 30,8 posto, dok je prema prvom lanjskom tromjesečju taj pad 3,5 posto.

U prijevozu tereta, u usporedbi s prva tri mjeseca 2005. godine, bilježi se rast od 8 posto. Pritom je domaći prijevoz tereta narastao za 36,5 posto, a međunarodni pao za 0,7 posto.

U padu je i promet zrakoplova u zračnim lukama, a taj pad iznosi 18,5 posto u odnosu na prethodno tromjesečje. U usporedbi s istim razdobljem prošle godine zabilježen je rast od 7,9 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙