FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bush namjerava poslati Nacionalnu gardu na granicu s Meksikom

WASHINGTON, 15. svibnja 2006. (Hina/AP) - Američki predsjednik GeorgeW. Bush pozvat će više tisuća pripadnika Nacionalne garde da serazmjeste duž granice s Meksikom i tako pruže potporu graničnimpatrolama u sprječavanju ilegalnih migracija, izjavio je u nedjedljujedan dužnosnik Bijele kuće koja bi u ponedjeljak trebala predstavitiplan.
WASHINGTON, 15. svibnja 2006. (Hina/AP) - Američki predsjednik George W. Bush pozvat će više tisuća pripadnika Nacionalne garde da se razmjeste duž granice s Meksikom i tako pruže potporu graničnim patrolama u sprječavanju ilegalnih migracija, izjavio je u nedjedlju jedan dužnosnik Bijele kuće koja bi u ponedjeljak trebala predstaviti plan.

Kazao je da će Bush predložiti korištenje vojnika kao privremenu mjeru dok granične patrole ne budu spremne adekvatno čuvati granicu. Pripadnici Nacionalne garde bili bi potpora agentima granične patrole koji bi zadržali primarnu odgovornost za fizički nadzor granice.

Dužnosnik nije htio reći koliko vojnika Bush želi poslati na granicu, kazavši tek da bi ih trebalo biti nekoliko tisuća.

Bushov savjetnik za nacionalnu sigurnost Stephen Hadley nije želio potvrditi spomenuti plan, rekavši samo da je slanje Nacionalne garde na granicu s Meksikom jedna od opcija koju predsjednik razmatra.

"Ne radi se o militarizaciji granice, već o tome da se pomogne civilnim graničnim patrolama u obavljanju njihova posla, u pružanju sigurnosne i logističke te potpore u obuci i slično", rekao je Hadley.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙