FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SAD neće priznati jednostranu odluku o izraelskim granicama

JERUZALEM, 26. travnja 2006. (Hina/dpa) - Sjedinjene Države nećepriznati granice koje Izrael planira jednostrano povući na Zapadnojobali, prenio je u srijedu izraelski dnevnik Ha'aretz riječi jednogavisokog američkog dužnosnika.
JERUZALEM, 26. travnja 2006. (Hina/dpa) - Sjedinjene Države neće priznati granice koje Izrael planira jednostrano povući na Zapadnoj obali, prenio je u srijedu izraelski dnevnik Ha'aretz riječi jednoga visokog američkog dužnosnika.

"Moguće je da to jednom i postane granica, ali međunarodno priznanje da je to izraelska granica doći će tek nakon izraelsko-palestinskoga sporazuma o tom pitanju, možda tek za koju godinu", piše Ha'aretz.

List piše kako američki dužnosnici krajem svibnja pripremaju sastanak američkoga predsjednika Georgea Busha i novoga izraelskoga premijera Ehuda Olmerta.

No Busheva će vlada podržati Olmertov jednostrani plan povlačenja sa Zapadne obale, piše Ha'aretz.

Olmert upravo sastavlja široku koaliciju s laburistima i nekoliko manjih stranaka. Njegova stranka centra Kadima pobijedila je na izborima 28. ožujka i tada je izjavio da do 2010. kani iscrtati konačne izraelske granice i potruditi se da one budu i međunarodno priznate.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙