FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ETA: Kraj sukoba ovisi o "sporazumu o samoodređenju"

MADRID, 14. svibnja 2006. (Hina/AFP) - Baskijska organizacija ETA urazgovoru za baskijski dnevnik Garu u nedjelju je izjavila kako serješenje sukoba neće postići "bez sporazuma o teritorijalnosti isamoodređenju".
MADRID, 14. svibnja 2006. (Hina/AFP) - Baskijska organizacija ETA u razgovoru za baskijski dnevnik Garu u nedjelju je izjavila kako se rješenje sukoba neće postići "bez sporazuma o teritorijalnosti i samoodređenju".

"Bez rasplitanja ta dva čvora neće biti moguće nadvladati sukob i ostvariti demokratsko rješenje", izjavila su za Garu dvojica pripadnika vodstva baskijske oružane separatističke organizacije koja je 22. ožujka proglasila "trajni prekid vatre".

"Zato je nužno mirovni proces graditi na tim temeljima, a konačni sporazum mora biti dogovorena formulacija o saoodređenju i teritorijalnosti, jer su to ključne stvari za nadvladavanje sukoba", izjavili su dužnosnivi ETA-e u razgovoru s ravnateljem baskijskog dnevnika Josuom Juaristijem.

Razgovor za Garu prvo je javno obraćanje tajne baskijske organizacije, koju se smatra odgovornom za ubojstvo više od 800 ljudi tijekom 38 godina borbe za neovisnost Baskije, nakon objavljivanja trajnog prekida vatre.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙