FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

E.On odlučan za nastavak postupka akvizicije španjolske Endese

FRANKFURT, 4. svibnja 2006. (Hina/AP) - Izvršni direktor njemačkogenergetskog diva E.On u četvrtak je objavio da je kompanija odlučna unastavku provedbe svoje akvizicije španjolske Endese.
FRANKFURT, 4. svibnja 2006. (Hina/AP) - Izvršni direktor njemačkog energetskog diva E.On u četvrtak je objavio da je kompanija odlučna u nastavku provedbe svoje akvizicije španjolske Endese.

Govoreći na godišnjoj skupštini dioničara koja se održava u njemačkom gradu Essenu, izvršni direktor kompanije Wulf Bernotat je kazao da će kompanija nastaviti korak po korak s 29,1 milijardi eura teškim preuzimanjem španjolske energetske tvrtke.

Nadalje, kazao je da je E.On uvjeren da može udovoljiti svim zahtjevima španjolskih regulatora, dodajući kako vodi "dobre i konstruktivne" pregovore s izvršnim direktorima Endese oko preuzimanja većinskog udjela.

Španjolska vlada u veljači je tamošnjim regulatorima za energetsku djelatnost dala dodatne ovlasti čime im je omogućeno blokiranje preuzimanja domaćeg energetskog diva od strane njemačke kompanije.

E.On želi nadjačati neprijateljsku, u dionicama i gotovini ponudu Gas Naturala, najvećeg španjolskog distributera prirodnog plina, vrijednu 22 milijardi eura.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙