FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Horacije prevalio 2,9 kilometara u osam mjeseci

CARDIF, 14. svibnja 2006. (Hina/AFP) - Kornjača Horacije, kućniljubimac koji je "pobjegao od kuće" prije osam mjeseci, pronađen jenešto manje od tri kilometra od svoga doma, objavio je BBC.
CARDIF, 14. svibnja 2006. (Hina/AFP) - Kornjača Horacije, kućni ljubimac koji je "pobjegao od kuće" prije osam mjeseci, pronađen je nešto manje od tri kilometra od svoga doma, objavio je BBC.

Horacije je u osam mjeseci prešao 2,9 kilometara, odnosno prosječno 12 metara dnevno. Prema BBC-u, kornjaču je na cesti u predgrađu Cardiffa ugledao veterinarski inspektor Nice de Clis koji je skenirao njezin mikročip i vratio je dirnutim vlasnicima "Kad sam ih nazvao bili su tako iznenađeni i oduševljeni što će se ponovo vidjeti s davno nestalim ljubimcem", rekao je inspektor.

Vlasnik je dobio Horacija za Božić prije sedam godina. Kada su ga jednom prigodom stavili u vrt, Horacije je za pet minuta nestao.

Tijekom putovanja odvažni mladac je mudro izbjegavao opasnosti i ne "fali mu ni dlaka s glave", odnosno, ako prestane bježati od kuće mogao bi doživjeti prosječnu starost za tu vrstu kornjača od sto godina.

(Hina) xtm ydj

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙