FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Državno natjecanje ekipa mladeži Crvenog križa

UMAG, 13. svibnja 2006. (Hina) - Više od 200 natjecatelja i još tolikovolontera i djelatnika Crvenog križa, mentora, voditelja i sudacaokupilo se na 10. državnom natjecanju ekipa mladeži Hrvatskog crvenogkroža koje je danas održano u umaškom turističkom naselju Stella Marisu prigodi obilježavanja Tjedna Hrvatskog crvenog križa.
UMAG, 13. svibnja 2006. (Hina) - Više od 200 natjecatelja i još toliko volontera i djelatnika Crvenog križa, mentora, voditelja i sudaca okupilo se na 10. državnom natjecanju ekipa mladeži Hrvatskog crvenog kroža koje je danas održano u umaškom turističkom naselju Stella Maris u prigodi obilježavanja Tjedna Hrvatskog crvenog križa.

Sudionike su pozdravili umaški dogradonačelnik Adriano Penco, istarski dožupan Sergio Bernich, a natjecanje je otvorio predsjednik Hrvatskog crvenog križa Jadranko Crnić.

"Ako je ikad na jednom mjestu bilo toliko dobrote i plemenitosti kao ovdje, onda je upravo danas Umag prijestolnica dobrote i plemenitosti" ustvrdio je Crnić.

Na državno natjecanje plasirale su se najbolje ekipe sa županijskih natjecanja pa se u poznavanju humanitarnog prava, Crvenog križa i ljudskih prava te u praktičnoj provjeri pružanja prve pomoći natjecalo po 20 ekipa u dvije kategorije - pomladak (učenici osnovnih škola) i mladež (učenici srednjih škola).

U sklopu natjecanja održan je i prigodni okrugli stol. Organizator natjecanja je Hrvatski crveni križ u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙