FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Drašković rekao kako Mladića kriju srbijanske snage sigurnosti

MOSKVA, 13. svibnja 2006. (Hina/Reuters) - Osumnjičeni ratni zločinacRatko Mladić krije se pod zaštitom dijelova snaga sigurnosti Srbije,rekao je u subotu ministar vanjskih poslova te zemlje Vuk Drašković uizjavi za moskovski radio Russia Today, koji emitira na engleskomjeziku.
MOSKVA, 13. svibnja 2006. (Hina/Reuters) - Osumnjičeni ratni zločinac Ratko Mladić krije se pod zaštitom dijelova snaga sigurnosti Srbije, rekao je u subotu ministar vanjskih poslova te zemlje Vuk Drašković u izjavi za moskovski radio Russia Today, koji emitira na engleskom jeziku.

Mladićevo izručenje pravdi ključni je preduvjet približavanja Srbije Europskoj uniji, koja je prije desetak dana prekinula dalje pregovore s Beogradom o Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju, upravo zato što bivši vođa bosanskosrpskih snaga nije izručen Haškom sudu.

Tijekom prošlog tjedna specijalci su u nekoliko navrata pretraživali kuće diljem Srbije, ali Mladića, kojeg optužnica tereti za pokolj osam tisuća muslimana u Srebrenici 1995. i opsadu Sarajeva od 1992. do 1995., nisu našli.

Drašković je ruskom radiju rekao kako napore snaga sigurnosti ometaju odmetnuti elementi u njihovim vlastitim redovima koji znaju gdje se Mladić skriva.

"Jasno da znaju, plaćeni su za to. Neki od njih, ili čak cijela mreža, podržavaju bjegunca", rekao je Drašković, dodavši kako vlada nije uspjela reformirati službe sigurnosti i da sad trpi zbog činjenice da s visokih položaja nije uspjela ukloniti Mladićeve saveznike.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙