FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Discovery premješten na spajanje spremnika - korak bliže lansiranju

CAPE CANAVERAL, 12. svibnja 2006. (Hina/AP) - Space shuttle Discovery upetak je iz svog hangara premješten u zgradu za sklapanje što je važankorak u pripremama svemirske letjelice za lansiranje u srpnju.
CAPE CANAVERAL, 12. svibnja 2006. (Hina/AP) - Space shuttle Discovery u petak je iz svog hangara premješten u zgradu za sklapanje što je važan korak u pripremama svemirske letjelice za lansiranje u srpnju.

Oko 40 metara duga letjelica iz hangara je prevezena na vozilu od 76 kotača i polako prebačena u zgradu za spajanje što je pozorno pratilo stotine radnike u centru za svemirske letove Kennedy. Kako bi se osjetljiv teret prevezao nekoliko stotina metara bilo je potrebno više od sat vremena.

U zgradi za sklapanje na letjelicu će se spojiti vanjski spremnik za gorivo i dvije rakete a na lansirnu će bazu biti premještena idućeg petka.

Predviđeno lansiranje Discoveryja između 1. i 19. srpnja bit će tek drugo od katastrofe shuttlea Columbia 2003. i prvo u gotovo u godinu dana. Sedmoročlana posada ispitat će nove sigurnosne procedure tijekom 13 dana duge misije do međunarodne svemirske postaje i natrag.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙