FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vukovar: odluka o financiranju ceste do Ovčare

VUKOVAR, 12. svibnja 2006. (Hina) - Ravnatelji županijskih uprava zaceste danas su u Vukovaru na Koordinaciji prihvatili odluku ozajedničkom sufinanciranju rekonstrukcije i obnove ceste koja oddržavne ceste D2 Vukovar-Ilok vodi do Spomen-obilježja i mjestamasovne grobnice na Ovčari.
VUKOVAR, 12. svibnja 2006. (Hina) - Ravnatelji županijskih uprava za ceste danas su u Vukovaru na Koordinaciji prihvatili odluku o zajedničkom sufinanciranju rekonstrukcije i obnove ceste koja od državne ceste D2 Vukovar-Ilok vodi do Spomen-obilježja i mjesta masovne grobnice na Ovčari.

Radovi na 4,5 kilometara dugoj prometnici do Ovčare, koja je od 1991. u izrazito lošem stanju, trebali bi početi na ljeto, a završiti do 18. studenoga, kad se u Vukovaru obilježava 15. obljetnica stradanja toga grada u srpskoj agresiji 1991.

Po riječima ravnatelja Uprave za ceste Vukovarsko-srijemske županije Senka Bošnjaka radovi će stajati oko pet milijuna kuna.

Inicijativu da u obnovi ceste prema Ovčari sudjeluju sve županijske uprave za ceste pokrenulo je Hrvatsko društvo logoraša srpskih koncentracijskih logora (HDLSKL). Po riječima predsjednika Društva Danijela Rehaka "Ovčara nije samo simbol Vukovara nego stradanja cijele Hrvatske te je posve opravdano da u obnovi ceste koja vodi do stratišta 200 branitelja i civila i sudjeluje cijela Hrvatska".

Po podatcima HDLSKL Spomen-obilježlje i mjesto masovne grobnice na Ovčari, iz koje su 1996. ekshumirani posmrtni ostatci 200 ranjenika i civila odvedenih nakon pada Vukovara 18. studenoga 1991. iz vukovarske Opće bolnice i pogubljenih na obližnjem poljoprivrednom imanju Ovčari, posjeti oko 50.000 posjetitelja.

Prošle jesni HDLSKL počeo je jedan od hangara na Ovčari, u kojem su se nalazili zatočeni branitelji i civili, preuređivati u Spomen-dom "Ovčara".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙