FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZABA i BA-CA kreditiraju Vjetroelektranu Trtar-Krtolin

ZAGREB, 27. travnja 2006. (Hina) - Vjetroelektrana Trtar-Krtolin, BankAustria Creditanstalt AG i Zagrebačka banka d.d. sklopili su danasugovor o dugoročnom financiranju u iznosu od 13 milijuna eura zafinanciranje projekta vjetroelektrane nazivne snage 11,2 MW poredŠibenika.
ZAGREB, 27. travnja 2006. (Hina) - Vjetroelektrana Trtar-Krtolin, Bank Austria Creditanstalt AG i Zagrebačka banka d.d. sklopili su danas ugovor o dugoročnom financiranju u iznosu od 13 milijuna eura za financiranje projekta vjetroelektrane nazivne snage 11,2 MW pored Šibenika.

Osnivači i vlasnici Vjetroelektrane Trtar-Krtolin d.o.o. su njemačke tvrtke WPD International GmbH i Enersys Gesellschaft für regenerative Energien mbH.

Razvoj projekta, koji je započeo još 2001. i početna faza izgradnje elektrane, financirani su kapitalom investitora.

Ta, druga vjetroelektana u Hrvatskoj, gradi se na brdima Trtar i Krtolin u šibenskom zaleđu, a sastojat će se od 14 vjetroturbina nazivne snage od po 800 kW.

Procjenjuje se da će ukupna godišnja proizvodnja iznositi 32.000 MWh što zadovoljava potrebe oko 10.000 domaćinstava. Otkup električne energije osiguran je Ugovorom o kupoprodaji električne energije sklopljenim 24. listopada 2004. s Hrvatskom elektroprivredom d.d.

Projekt je u cijelosti realiziran u okviru EU standarda za projekte ove vrste, aposebna vrijednost projekta je u ekološkom aspektu korištenja vjetra kao čistog i obnovljivog izvora energije.

Građevinske i elektro radove na izgradnji vjetroelektrane obavljaju hrvatske tvrtke, a u projektu kao savjetnici sudjeluju Institut Građevinarstva Hrvatske i Energetski institut Hrvoje Požar. Vjetroelektrana Trtar-Krtolin d.o.o. sklopila je Ugovor o sponzorstvu s Gradom Šibenikom, te će 0,5 posto godišnjeg prihoda od proizvodnje električne energije izdvajati kao potporu projektima u Šibeniku.

Financiranje izgradnje Vjetroelektrane Trtar-Krtolin strukturirano je u modelu projektnog financiranja, čime je omogućeno kreditiranje projekata temeljem novčanog toka koji generira sam projekt. Rok otplate kredita vjetroelektrane je 14 godina od završetka izgradnje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙