FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Liječenje stopostotnih hrvatskih vojnih invalida u hiperbaričnoj komori

SPLIT, 12. svibnja 2006. (Hina) - Potpredsjednica Vlade i ministricaobitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosorposjetila je danas u Splitu Institut pomorske medicine Hrvatske ratnemornarice (HRM) i Odjel za podvodnu i hiperbaričnu medicinu, u povodupočetka programa liječenja stopostotnih hrvatskih ratnih vojnihinvalida iz Domovinskog rata I. skupine u hiperbaričnoj komori.
SPLIT, 12. svibnja 2006. (Hina) - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor posjetila je danas u Splitu Institut pomorske medicine Hrvatske ratne mornarice (HRM) i Odjel za podvodnu i hiperbaričnu medicinu, u povodu početka programa liječenja stopostotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida iz Domovinskog rata I. skupine u hiperbaričnoj komori.

S radom Odjela za podvodnu i hiperbaričnu medicinu upoznao ju je zapovjednik Instituta pomorske medicine HRM-a brigadir Nadan Petri, posebno ukazavši na mogućnosti liječenja stopostotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida (HRVI) I. skupine.

Potpredsjednica Vlade i ministrica Kosor također je otvorila u hotelu "Zagreb", u splitskom naselju Duilovo, tri apartmana za potrebe smještaja stopostotnih HRVI iz Domovinskog rata I. skupine koji će se liječiti u hiperbaričnoj komori.

Riječ je o zajedničkom projektu Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, Ministarstva obrane i Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, koji će osigurati osnovne uvjete za smještaj, boravak, liječenje i naknadu troškova liječenja stopostotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida iz Domovinskog rata I. skupine u hiperbaričnoj komori u Splitu.

Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti za troškove opremanja apartmana utrošilo je 174.200 kuna.

Potpredsjednica Vlade i ministrica Jadranka Kosor uručila je u splitskom naselju Duilovo Ugovore o darovanju kuća Žarku Peraniću i Mladenu Jukiću, stopostotnim HRVI I. skupine.

Vrijednost darovanih stambenih objekata je oko 1,6 milijuna kuna, s ukupnom površinom kuća i zemljišta od 1390 četvornih metara i u potpunosti prilagođenima potrebama stopostotnih HRVI I. skupine.

Potpredsjednica Kosor istaknula je da se privodi kraju stambeno zbrinjavanje svih stopostotnih HRVI I. skupine, rekavši kako se u Splitu grade kuće za još dvojicu takvih invalida, koje bi trebale biti dovršene do rujna ove godine.

Početku programa liječenja u hiperbaričnoj komori, otvorenju apartmana za stopostotne HRVI I. skupine, te uručenju ugovora o darovanju kuća nazočan je bio i predsjednik Udruge stopostotnih HRVI I. skupine Đuro Glogoški koji je zahvalio Vladi na skrbi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙