FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Udruga specijalne policije traži pomoć države za invalida koji čeka deložaciju

ZAGREB, 11. svibnja 2006. (Hina) - Udruga specijalne policije izDomovinskog rata zatražila je danas od države da riješi slučaj100-postotnog vojnog invalida Miodraga Klarića koji s obitelji očekujedeložaciju iz stana kupljenog od Ministarstva obrane (MORH) jer je sudutvrdio da Ministarstvo taj stan nije smjelo prodati.
ZAGREB, 11. svibnja 2006. (Hina) - Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata zatražila je danas od države da riješi slučaj 100-postotnog vojnog invalida Miodraga Klarića koji s obitelji očekuje deložaciju iz stana kupljenog od Ministarstva obrane (MORH) jer je sud utvrdio da Ministarstvo taj stan nije smjelo prodati.

"Političke promjene ne smiju dovoditi u pitanje miran život ratnih invalida i apeliramo na vlast da u ovom slučaju prestane s takvom praksom", kazao je predsjednik Udruge Željko Sačić ispred zgrade u zagrebačkom Središću, gdje je s bivšim pripadnicima specijalne policije došao podržati suborca Klarića i njegovu obitelj.

Nedopustivo je da nitko iz institucija zaduženih za skrb o braniteljima nije došao razgovarati s obitelji koja očekuje deložaciju i ponudio im smještaj, rekao je Sačić i ustvrdio da država čim skorije mora naći rješenje ovog slučaja.

Deložaciju peteročlane obitelji Klarić iz stana od 77 kvadrata, u kojem žive već 13 godina, zagrebački Općinski sud naredio je nakon tužbe supruge bivšeg nosioca stanarskog prava, koji je početkom rata napustio Hrvatsku. Supruga časnika JNA tužila je MORH koji je stan prodao Klariću prije nego što je stanarsko pravo ranijim korisnicima oduzeto sudskim putem.

Klarićevi suborci za cijeli slučaj krive ministarstvo zaduženo za branitelje koje, kako kažu, o njima ne vodi računa. "Sram ih može biti. Gdje su bili '91 kada je Klarić skoro poginuo u Pakracu. Takvo Ministarstvo nam ne treba", uzvikivali su neki od bivših vojnih specijalaca okupljeni ispred zgrade u zagrebačkom Središću.

Iz Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti (MOBMS) ističu kako sudska odluka o deložaciji nije konačna te da će se MORH na nju žaliti Županijskom sud. Također podsjećaju da je to Ministarstvo Miodraga Klarića upoznalo s njegovim pravima i daljnjim postupkom stambenog zbrinjavanja kao ratnog vojnog invalida.

Iz MOBMS-a na kraju ističu da se u konkretnom slučaju postupak vodi protiv MORH-a, a ne protiv njih.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙