FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Novom Mestu održan godišnji sastanak policija Slovenije i Hrvatske

NOVO MESTO, 12. svibnja (Hina) - Slovenska i hrvatska policijaodržale su u petak u Novom Mestu redovni godišnji sastanak na kojemuje bilo riječi o koordinaciji djelovanja prije početka pune turističkesezone, o suradnji na području suzbijanja prekograničnog kriminalitetai budućoj suradnji nakon što Slovenija, kako se očekuje, u listopaduiduće godine, postane dio schengenskog prostora.
NOVO MESTO, 12. svibnja (Hina) - Slovenska i hrvatska policija održale su u petak u Novom Mestu redovni godišnji sastanak na kojemu je bilo riječi o koordinaciji djelovanja prije početka pune turističke sezone, o suradnji na području suzbijanja prekograničnog kriminaliteta i budućoj suradnji nakon što Slovenija, kako se očekuje, u listopadu iduće godine, postane dio schengenskog prostora.

Djelovanje zajedničkih mješovitih policijskih ophodnja uz granicu dalo je rezultat i za 40 posto smanjilo ilegalne migracije, izjavio je nakon sastanka ravnatelj slovenske policije Jože Romšek, koji je kao vrlo uspješnu ocijenio i suradnju dviju policija na području rada temeljne policije i kriminalističkih službi.

Ravnatelj hrvatske policije Marijan Benko naglasio je dobru suradnju dviju policija na reguliranju prometnih tokova u jeku turističke sezone, te ocijenio da će se dobra suradnja nastaviti i nakon uključenja Slovenije u schengenski europski prostor.

Uz ravnatelja policije Marijana Benka u hrvatskom su policijskom izaslanstvu u razgovorima u policijskoj upravi Novo Mesto sudjelovali i zamjenik ravnatelja Ivan Nađ, načelnik policijske uprave Marko Rašić, načelnik kriminalističke policije Ivan Katalinić i načelnik granične uprave Nikola Milina.

Kako je u priopćenju za javnost u vezi sa sastankom navela slovenska policija, bilo je riječi i o suradnji na tzv. twinning europskim projektima, te suradnji u vezi s kontrolom putnika pred predstojeće svjetsko prvenstvo u nogometu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙