FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sabor razmotrio niz međunarodnih konvencija i ugovora

ZAGREB, 12. svibnja (Hina) - Hrvatski je sabor danas raspravio nizmeđunarodnih konvencija i ugovora, među kojima je i onaj s Europskomkomisijom, o financiranju proširenja pruge Vinkovci-Tovarnik.
ZAGREB, 12. svibnja (Hina) - Hrvatski je sabor danas raspravio niz međunarodnih konvencija i ugovora, među kojima je i onaj s Europskom komisijom, o financiranju proširenja pruge Vinkovci-Tovarnik.

Državni tajnik u Ministarstvu prometa Dražen Breglec pojasnio je da je riječ o projektu koji bi trebao omogućiti da se, 33,5 kilometara dugačkom dionicom pruge od Vinkovaca do Tovarnika, umjesto sadašnjih 120, vozi 160 kilometara na sat.

Naglasio je da je program pomoći Europske komisije Hrvatskoj za pretpristupnu strukturnu politiku u 2005. i 2006. predvidio financiranje projekata prometa i zaštite okoliša, u vrijednosti od 60 milijuna eura.

Sabor je danas razmotrio i prijedlog potvrđivanja izmjena i dopuna Konvencije o fizičkoj zaštiti nuklearnog materijala, kojima bi se Hrvatska obvezala na kontrolu prometa nuklearnim materijalom na svom teritoriju.

Bez rasprave je "odrađen" prijedlog potvrđivanja ugovora s Poljskom o suradnji na sprječavanju prirodnih katastrofa i uklanjanju njihovih posljedica.

Sabor će poslijepodne glasovati o raspravljenim prijedlozima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙