FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vranković na sastanku državnih tajnika zemalja članica CEFTA-e

ZAGREB/BUKUREŠT, 12. svibnja 2006. (Hina) - Na sastanku državnihtajnika za gospodarstvo zemalja članica Srednjoeuropskog ugovora oslobodnoj trgovini (CEFTA), koji se održava u Bukureštu, potvrđen jeplan rada CEFTA-e za ovu godinu, a očekuje se i također skoraratifikacija Sporazuma o pristupanju Makedonije CEFTA-i.
ZAGREB/BUKUREŠT, 12. svibnja 2006. (Hina) - Na sastanku državnih tajnika za gospodarstvo zemalja članica Srednjoeuropskog ugovora o slobodnoj trgovini (CEFTA), koji se održava u Bukureštu, potvrđen je plan rada CEFTA-e za ovu godinu, a očekuje se i također skora ratifikacija Sporazuma o pristupanju Makedonije CEFTA-i.

Istaknuo je to državni tajnik za gospodarstvo Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva Vladimir Vranković u stanci plenarne sjednice državnih tajnika Rumunjske, Bugarske, Hrvatske i Makedonije.

Vranković je ponovio kako je na sastanku državnih tajnika koji se održava jučer i danas razgovaralo i o mjerama koje bi osigurale jednostavno povlačenje Rumunjske i Bugarske iz CEFTA-e njihovim ulaskom u Europsku uniju (EU) 1. siječnja 2007.

Razgovaralo se i o modifikaciji ugovora o slobodnoj trgovini u slučaju proširenja CEFTA-e, odnosno ulaskom zemlja poput Moldavije, BiH, Srbije i Crne Gore, Albanije u CEFTA-u, što bi utjecalo, kako je kazao, i na jačanje gospodarskih odnosa među članicama.

Razgovaralo se također, kako je rekao u telefonskom razgovoru za Hinu, o pitanju inicijative objedinjavanja mreže bilateralnih ugovora o slobodnoj trgovini između zemalja članica CEFTA-e u jedinstveni multilateralni ugovor o slobodnoj trgovini u jugoistočnoj Europi.

Ugovor bi, kako je kazao, trebao biti potpisan do kraja godine, točnije u listopadu ili studenom.

Uz državnog tajnika Vrankovića u hrvatskom izaslanstvu koje od 10. svibnja boravi u Bukureštu su predstavnici ministarstava gospodarstva, poljoprivrede, vanjskih poslova, finacija i Carinske uprave.

(Hina) xtp yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙