FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Potpredsjednica Hrvatskog sabora razgovarala s češkim ministrom obrane

ZAGREB, 13. travnja 2006. (Hina) - Potpredsjednica HrvatskogsaboraVesna Pusić primila je u službeni posjet ministra obrane ČeškeRepublike Karela Kuehnla s izaslanstvom a sastanku je nazočio i NevenMimica, predsjednik Odbora za europske integracije, priopćeno je izsaborske službe za odnose s javnošću.
ZAGREB, 13. travnja 2006. (Hina) - Potpredsjednica Hrvatskog saboraVesna Pusić primila je u službeni posjet ministra obrane Češke Republike Karela Kuehnla s izaslanstvom a sastanku je nazočio i Neven Mimica, predsjednik Odbora za europske integracije, priopćeno je iz saborske službe za odnose s javnošću.

Karel Kuehnl je izrazio punu potporu naporima RH u integraciji u Europsku uniju i NATO, te dodao da EU ne može biti potpuna bez Hrvatske, koja je dio Europe.

Na sastanku se razgovaralo o iskustvima Češke Republike u tranzicijskom razdoblju pristupanja EU, te je češki gost, govoreći o reformama koje je nužno poduzeti u procesu pristupanja, rekao da te reforme ne bi trebale biti isključivo usmjerene u svrhu članstva u Europskoj uniji.

Reforme trebaju biti u interesa građana i na njihovu dobrobit, a takav pristup će građani i podržati, rekao je Kuehnl.

Osvrnuo se na vrijeme kad je Češka provodila svoje reforme koje su bile usmjerene isključivo priključenju što je izazvalo negativne stavove javnosti.

Potpredsjednica Hrvatskog sabora suglasila se s ministrom da je jako važno razviti komunikacijsku strategiju, kako bi javnost bila što potpunije informirana o tome što nudi članstvo u EU.

Na kraju sastanka ministar Kuehnl je istaknuo prednosti koje donosi članstvo u EU, ponajprije ekonomski i gospodarski razvoj, te razvoj turizma.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙