FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jordan nakon 7 godina stupio u kontakte s Hamasom na visokoj razini

AMMAN, 11. svibnja 2006. (Hina/dpa) - Jordan je u četvrtak otkrio da jepo prvi puta u posljednjih sedam godina na visokoj razini stupio ukontakte s Hamasom premda je jordanska televizija prikazala snimkukoja, kako tvrdi, prikazuje priznanja trojice članova Hamasa koji supripremali terorističke akcije protiv jordanskog kraljevstva.
AMMAN, 11. svibnja 2006. (Hina/dpa) - Jordan je u četvrtak otkrio da je po prvi puta u posljednjih sedam godina na visokoj razini stupio u kontakte s Hamasom premda je jordanska televizija prikazala snimku koja, kako tvrdi, prikazuje priznanja trojice članova Hamasa koji su pripremali terorističke akcije protiv jordanskog kraljevstva.

Glasnogovornik jordanske vlade Nasser Joudeh izjavio je da je Jordan stupio u kontakte s militantnom islamističkom skupinom u želji da izmjeni odnose nakon što je Hamas pobijedio na palestinskim izborima i uspostavio vladu.

Načelnik jordanske obavještajne službe general Mohammad Thahabi održao je razgovore početkom ožujka s članovima političkog vijeća Hamasa, rekao je Joudeh.

To je prvi objavljeni susret između dvije strane otkako je Jordan 1999. godine protjerao petoricu čelnika Hamasa optuživši ih da ne mogu kao jordanski državljani biti pripadnici palestinske stranke.

U televizijskom izvješću tri muškaraca s bradama rekla su da su ih unovačili Hamasovi operativci u Damasku još 2003. godine, među kojima je bio i Wael Abu Hantash (poznat pod nadimkom Abu Anas).

"Odlučili smo prikazati trojicu članove jedne od mnogih ćelija koje pripadaju Hamasu koja je spremala urotu za destabiliziranje zemlje", najavio je televizijski voditelj.

Trojica zatvorenika bila su među dvadesetoro osumnjičenih za koje se vjeruje da su ih unovačili militanti Hamasa u Damasku, navela je jordanska televizija.

Njima je bilo zapovjeđeno da pohrane oružje i eksploziv u Jordanu i da napadaju časnike obavještajnih službi, turiste i jordanske kršćane, rekao je voditelj.

Na snimci su prikazani deseci komada vatrenog oružja među kojima su bili i bacači granata.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙