FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sabor o izmjenama Zakona o porezu na dobit

ZAGREB, 11. svibnja (Hina) - Hrvatski je sabor danas poslijepodnerazmotrio Vladin prijedlog izmjena Zakona o porezu na dobit.
ZAGREB, 11. svibnja (Hina) - Hrvatski je sabor danas poslijepodne razmotrio Vladin prijedlog izmjena Zakona o porezu na dobit.

Da bi se taj zakon uskladio s europskim propisima, Vlada predlaže brisanje odredaba o poreznim olakšicama za ulaganja u nova zapošljavanja, dodatno obrazovanje te istraživanje i razvoj.

Potpore za takva ulaganja prenijele bi se u nadležnost Ministarstva znanosti i propisale drugim zakonom, do 1. siječnja 2007., kad bi predložene izmjene trebale stupiti na snagu, kazao je uvodno ministar financija Ivan Šuker.

Naglasio je da se te olakšice, na temelju kojih je poreznim obveznicima lani vraćeno 375 milijuna kuna, neće ukidati.

Iako su podržali ideju da mjere poticanja obrazovanja te istraživanja i razvoja propisuje resorno ministarstvo, oporbeni klubovi nedopustivim su ocijenili brisanje postojećih olakšica bez njihova istovremenog propisivanja u drugom zakonom.

"Možda se iza svega kriju špekulativne namjere, a da ne bi mi nagađali, najbolje bi bilo pričekati taj propis", rekao je Mato Arlović (SDP).

Njegov stranački kolega Nenad Stazić uvjeren je, pak, da je riječ o trajnom ukidanju olakšica, te da Vlada nije zainteresirana za nova zapošljavanja.

Ministar Šuker odgovorio je da se bez predloženih izmjena neće moći pristupiti screeningu u području financija, podsjetivši da se Hrvatska SSP-om obvezala do 1. ožujka ukinuti sve olakšice na porez na dobit.

"U SSP-u ste potpisali, a sad zaboravljate da će se ukinuti sve olakšice iz Zakona", spočitnuo je Šuker oporbi.

Naglasio je da će se predloženim zakonskim izmjenama kvalitetnije rasporediti novac poreznih obveznika, jer su, kaže, poticaji koji se ne daju na projekte - rasipanje novca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙