FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 11. svibnja 2006.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 4,30 sati:
ZAGREB, 11. svibnja 2006.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati:

ZAGREB - Hrvatski bi sabor 20. sjednicu danas trebao nastaviti raspravom o Izvješću o radu Nacionalnog odbora za praćenje pregovora s EU-om u 2005. Na dnevnom redu su i prijedlozi izmjene dvaju zakona - o porezu na dobit te o posebnom porezu na naftne derivate. Izmjenama Zakona o porezu na dobit Vlada predlaže pravilnije raspoređivanje državnih potpora, koje ubuduće ne bi trebale služiti preživljavanju onih koji ne mogu uspješno poslovati, nego za bolji i uspješniji rad gospodarskih tvrtaka.

Izmjenama i dopunama Zakona o posebnom porezu na naftne derivate predlaže se brisanje sadašnjih visina posebnoga poreza (trošarina). Vlada je ovlaštena za donošenje odluka o propisivanju visine trošarina na naftne derivate za određeno razdoblje, vodeći pri tome računa o promjenama njihovih maloprodajnih cijena.

ZAGREB - Hrvatski je sabor sinoć ukinuo zastupnički imunitet nezavisnom zastupniku Branimiru Glavašu i tako Državnom odvjetništvu omogućio da protiv njega pokrene kazneni postupak zbog sumnje da je počinio kazneno djelo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva. Nakon petosatne rasprave za skidanje imuniteta glasovalo je 82 zastupnika. Glavaš je u raspravi još jednom ustvrdio da je riječ o političkom procesu, zbog njegova razlaza s HDZ-om. Iako je većina klubova podržala ukidanje imuniteta, kako bi se do kraja raščistila odgovornost za ubojstva osječkih Srba 1991., upozorili su i na činjenicu da se s istragom čekalo 15 godina, te da je ona pokrenuta tek kad je Glavaš izašao iz HDZ-a.

ZAGREB - Nacionalno vijeće za konkurentnost danas će na konferenciji za novinare predstaviti rezultate Svjetskog godišnjaka konkurentnosti za 2006. godinu, koji je obuhvatio 61 nacionalnu i regionalnu ekonomiju. Hrvatska je ove godine prvi put uključena u godišnjak konkurentnosti, koji objavljuje Međunarodni institut za razvoj menadžmenta iz Lausanne (IMD). Rezultati će biti objavljeni istodobno u svim zemljama obuhvaćenim mjerenjem. Nacionalno vijeće za konkurentnost je partner instituta IMD .

ZAGREB - Zagrebačka Policijska uprava priopćila je da su jučer u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu sprovedena petorica hrvatskih državljana iz Zagreba osumnjičena da su ove i prošle godine opljačkali novčarske ustanove, banke i pošte na zagrebačkom području, počinivši pritom više kažnjivih djela. Kriminalističkom obradbom, u suradnji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) i Županijskim državnim odvjetništvom, utvrđena je osnovana sumnja kako su uhićenici u razbojništvu počinjenu 5. rujna 2005. u Fininoj poslovnici u Zvonimirovoj ulici u Zagrebu ubili dvojicu zaštitara tvrtke "Sokol Marić", kaže se u priopćenju PU-a.

SPLIT - U prostorima budućeg akvarija na Bačvicama otvorena je sinoć izložba "World Press Photo" - "Svjetska novinska fotografija", najprestižnije svjetsko natjecanje novinskih fotografa koje se svake godine predstavlja u više od 85 gradova u 40 zemalja svijeta. Gostovanjem u Splitu počinje hrvatska i Europska turneja postava s ukupno 200 fotografija od kojih je čak 65 nagrađenih. Izložbu u Splitu zajednički su organizirali Grad Split i Hrvatsko novinarsko društvo. Izložbu svake godine diljem svijeta posjeti više od dva milijuna ljudi. Otvorena je do 20. svibnja, a nakon Splita seli se u Zagreb, pa u Vukovar.

RIJEKA -"Sclavi - Emigrantova pjesma" Kazališnog studija "Farma u pećini" iz Praga u režiji Viliama Dočolomanskog proglašena je sinoć najboljom predstavom u cjelini 13. Međunarodnog festivala malih scena, koji se od 3. svibnja održavao u Rijeci.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙