FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Njemačka vlada za uvođenje poreza na bogatstvo

BERLIN, 2. svibnja 2006. (Hina/dpa) - Nakon što su usvojili nizkontroverznih mjera - jedna od kojih je uvođenje novog poreza zabogate - vodeći članovi vlade njemačke kancelarke Angele Merkel uutorak su se okrenuli i oblikovanju nacrta zdravstvene reforme tesmanjenju poreza na korporativnu dobit.
BERLIN, 2. svibnja 2006. (Hina/dpa) - Nakon što su usvojili niz kontroverznih mjera - jedna od kojih je uvođenje novog poreza za bogate - vodeći članovi vlade njemačke kancelarke Angele Merkel u utorak su se okrenuli i oblikovanju nacrta zdravstvene reforme te smanjenju poreza na korporativnu dobit.

Na u ponedjeljak održanom maratonskom sastanku, čelnici konzervativnog bloka na čelu s Kršćanskim demokratima (CDU) Angele Merkel i Socijaldemokrata (SPD) dogovorili su se o uvođenju novog poreza za bogate, koji bi trebao stupiti na snagu 1. siječnja iduće godine, kao i novog programa 12-mjesečne pomoći za roditelje novorođene djece, koji bi uključivao i mogućnost dvomjesečnog produljenja.

Dogovorom o povećanju porezne stope na dohodak ljudi koji nisu u braku a zarađuju preko 250 tisuća eura godišnje sa 42 na 45 posto, dvije stranke Merkeline koalicije otklonile su rastuće napetosti unutar vlade oko predloženih promjena.

Uvođenje novog poreza za bogate koincidirat će sa stupanjem na snagu u siječnju 2007. vladinog prilično nepopularnog plana podizanja njemačkog poreza na potrošnju (PDV) sa 16 na 19 eura.

Postignuti su sporazum pozdravili i SPD i Merkelin politički blok, kao potvrdu velike promjene u smjeru pomoći obiteljima. Ministrica za obitelj Ursula von der Leyen (CDU) taj je plan nazvala važnim kamenom temeljcem nove obiteljske politike u Njemačkoj.

Istodobno, glavni tajnik SPD-a Hubertus Heil kazao je kako sporazum o porezu na bogatstvo dokazuje sposobnost pregovaranja dvaju koalicijskih partnera.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙