FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 12. travnja 2006. (Hina) - Pregled vijesti iz svijeta do 9,30sati.
ZAGREB, 12. travnja 2006. (Hina) - Pregled vijesti iz svijeta do 9,30 sati.

PARIZ - Godina 2005. bila je najpogubnija u zadnjem desetljeću za novinare na zadatku, kaže se u godišnjem izvješću organizacije za zaštitu glasila Reporteri bez granica (RSF). Prema tom izvješću objavljenom u prigodi 16. Međunarodnog dana medijskih sloboda koji se obilježava 3. svibnja, u 2005. poginula su 63 novinara i pet suradnika. S druge pak strane, najmanje 807 novinara je privedeno, najmanje 1.308 je napadnuto ili im se prijetilo, a najmanje 1.006 glasila je pod cenzurom. RSF osobito upozorava na otmice, počevši s otmicom Florence Aubenas, posebne dopisnice francuskog dnevnog lista Liberation iz Iraka i njezina vodiča Huseina Hanuna, 5. siječnja 2005. RSF međutim navodi i neke "dobre vijesti" u 2005., a to je sve veća sloboda za glasila u Indiji, u indonezijskoj pokrajini Aceh i u nekim zemljama Latinske Amerike. Što se tiče 2006., RSF ističe da je 19 djelatnika u medijima, među kojima 13 novinara, ubijeno od početka godine, dok ih je trenutno u zatvoru 120.

WASHINGTON - Zapovjedniku pomorsko-pješačkog bataljuna i dvama časnicima američke vojske koji su bili umiješani u pucnjavu u Iraku u kojoj je ubijeno 15 iračkih civila oduzet je čin, priopćio je američki korpus marinaca. Pukovnika Jeffreyja Chessanija i satnike Lucasa McConnella i Jamesa Kimbera sumnjiči se da su s predumišljajem ubili petnaest iračkih civila u studenom u gradu Haditah, 260 kilometara zapadno od Bagdada, pošto su njihov konvoj napali pobunjenici. U tom je napadu poginuo marinac. U tijeku je kriminalistička istraga koja će utvrditi odgovornost trojice časnika za pokolj iračkih civila.

MEXICO CITY - Pet tona kokaina otkrila je meksička policija u zrakoplovu DC-9 na uzletištu u zračnoj luci Ciudad del Carmen, na istoku Meksika, priopćile su meksičke vlasti. Droga je bila skrivena u 128 putničkih torbi, u bunkeru za prtljagu zrakoplova koji je bez putnika sletio u Ciudad del Carmen, kazao je zamjenik državnog tužitelja zadužen za borbu protiv organiziranog kriminala Jose Vasconcelos. Pilot zrakoplova koji je doletio iz Venezuele uhićen je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙