FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 12,30 sati

ZAGREB, 14. travnja 2006. (Hina) - Pregled vijesti iz svijeta do 12,30sati.
ZAGREB, 14. travnja 2006. (Hina) - Pregled vijesti iz svijeta do 12,30 sati.

LJUBLJANA - Slovenski mediji najavljuju da će tijekom današnjega dana i u ponedjeljak, zbog povećanog prometa uslijed uskršnjih blagdana, doći do velikih zastoja na graničnim prijelazima s Hrvatskom. Kako u petak piše ljubljansko Delo, pozivajući se na policijske izvore, glavni uzrok očekivanih zastoja je uredba o posebnom tretmanu prilikom kontrole putovnica državljana trećih država koje ne spadaju u "šengenski prostor" Europske unije, zbog čega više nije moguće voditi fleksibilnije postupke na granici u slučaju velikih gužvi i kolona. Uz to, dodaje list, ponegdje je problem i u nedovoljno protočnoj prometnoj infrastrukturi na graničnim prijelazima s Hrvatskom.

PEKING - Kina je pozvala međunarodnu zajednicu da ostane smirena u rješavanju iranskog nuklearnog spora i poslala je svog izaslanika u Teheran na razgovore o tom pitanju. Pomoćnik kineskog ministra vanjskih poslova Cui Tiankai trebao bi doputovati u Iran u petak, a nakon Irana posjetit će i Rusiju. "Nadamo se da će sve strane usvojiti smireni pristup", rekao je na konferenciji za novinare zamjenik ministra vanjskih poslova Yang Jiechi.

BAGDAD - Šestorica policajaca poginula su, desetorica su ranjena, a dvadeseetorica su nestala u napadu iz zasjede blizu Bagdada, objavili su policijski izvori u petak. Izvori iz ministarstva unutrašnjih poslova kažu kako još pokušavaju otkriti pravi broj žrtava u tom napadu iz zasjede na policajce koji su prevozili policijska vozila, objavila je agencija Reuters. Još su dvojica Iračana poginula u drugome napadu koji se dogodio u petak kraj Basre, na jugu zemlje, objavio je glasnogovornik britanske vojske. U sukobu koji je izbio ranjena su i četiri pripadnika britanskog kontingenta snaga koalicije, smještenog u Basri.

MOSKVA - Tri ruska skinheadsa optužena su da su napali romsko naselje i ubili dvoje Roma na području Volgograda, izvijestila je u petak agencija Ria Novosti pozivajući se na regionalno tužiteljstvo. Skupina skinheadsa napala je u četvrtak navečer romsko naselje gdje su stanovnike tukli željeznim šipkama. Ubijeni su jedna žena i jedan muškarac, a još dvoje ranjenih je hospitalizirano. Svi napadači pripadali su lokalnoj skupini skinheadsa. Tužiteljstvo je pokrenulo istragu o ubojstvu najmanje dvije osobe motiviranom nacionalnom, rasnom ili vjerskom netrpeljivošću.

MANILA - Najmanje sedam filipinskih vjernika pribijeno je na Veliki petak na drvene križeve u Cutudu, u ritualu u kojem se brojnim vjernicima i turistima dočarava patnja i Isusova smrt. Rimokatolička crkva službeno negoduje zbog popularnih krvavih rituala, ali uglavnom ih ne sprječava. Organizatori brane taj stari obred koji je ujedno postao i pravim turističkim mamcem i dokazao se kao dobar izvor prihoda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙