FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nastavljaju se sukobi kršćana i muslimana u Egiptu

ZAGREB, 16. travnja 2006. (Hina) - Muslimani su se i u nedjeljusukobili s kršćanima bijesnim zbog ubojstva jednog Kopta u egipatskojAleksandriji u napadima koji su se dogodili u petak, prenose agencijepozivajući se na izjave svjedoka.
ZAGREB, 16. travnja 2006. (Hina) - Muslimani su se i u nedjelju sukobili s kršćanima bijesnim zbog ubojstva jednog Kopta u egipatskoj Aleksandriji u napadima koji su se dogodili u petak, prenose agencije pozivajući se na izjave svjedoka.

Najmanje je pet osoba ozlijeđeno u nedjelju kada je oko 100 osoba počelo bacati kamenje i boce jedni na druge u Aleksandriji.

Policija je protiv skupine kršćana, koja je bacala kamenje i nosila duge noževe, upotrijebila suzavac, a sukobila se i sa skupinama muslimana, izvjestio je Reuters.

U nedjelju rano ujutro od rana zadobivenih u subotnjem nasilju umro je jedan musliman, priopćili su bolnički izvori. U subotu je u sukobima koji su izbili nakon sprovoda 67-godišnjega Kopta ozlijeđeno tridesetak osoba.

Policija je u nedjelju uhitila 55 osoba - petoricu Kopta i 50 muslimana.

Egipatske su vlasti izjavile da je jedan od napadača koji su u petak napali koptske kršćane duševno bolestan. Ministarstvo unutarnjih poslova kaže da se napadač osvećivao za uvrede proroka Muhameda, odnosno, za karikature proroka objavljene u europskim listovima.

Kršćanski prosvjednici u Aleksandriji kažu da se vlasti traže izgovore za sve učestalije napade na kršćane.

U petak je u tri gotovo istodobna napada u trima koptskim crkvama u Aleksandriji koje su hladnim oružjem izvela trojica napadača ubijena jedna osoba.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙