FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenska pučka stranka: Hrvatska politika "ekspanzionistička"

LJUBLJANA, 9. svibnja (Hina) - Slovenska pučka stranka (SLS) uutorak je na sastanku svog izvršnog odbora, koji se bavio pripremamana jesenske lokalne, izbore govorila i o slučaju svog člana JoškaJorasa, osudila hrvatsku "ekspanzionističku politiku" i pozvalaministarstvo vanjskih poslova da demantira izjave Zagreba da se kućaJoška Jorasa nalazi na hrvatskom teritoriju, javili su u utoraknavečer slovenski mediji. (Hina) xfl ydj
LJUBLJANA, 9. svibnja (Hina) - Slovenska pučka stranka (SLS) u utorak je na sastanku svog izvršnog odbora, koji se bavio pripremama na jesenske lokalne, izbore govorila i o slučaju svog člana Joška Jorasa, osudila hrvatsku "ekspanzionističku politiku" i pozvala ministarstvo vanjskih poslova da demantira izjave Zagreba da se kuća Joška Jorasa nalazi na hrvatskom teritoriju, javili su u utorak navečer slovenski mediji.

Izjava hrvatskog Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija od ponedjeljka kojom se područje uz lijevu obalu Dragonje gdje živi Joras naziva hrvatskim državnim područjem za Sloveniju je neprihvatljiva i izraz je ekspanzinističkih težnji Hrvatske, objavila je SLS nakon sastanka svog izvršnog odbora.

Jedna od četiriju stranaka u koaliciji premijera Janeza Janše pozvala je ministarstvo vanjskih poslova Slovenije i ministra Dimitrija Rupela da izjavu hrvatskog MVPEI-a opovrgne i pozove slovenskog veleposlanika u Hrvatskoj na konzultacije u Ljubljanu, javili su slovenski mediji.

Predsjednik SLS-a Janez Podobnik, inače ministar za okoliš i prostor u Janšinoj vladi, izrazio je očekivanje da će vladajuće stranke u parlament što prije uputiti prijedlog rezolucije o granici s Hrvatskom u kojoj bi kao polazište bilo napisano da je Piranski zaljev slovenski i da Slovenija ima teritorijalni izlaz na otvoreno more.

(Hina) xfl ydj

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙