FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Beograd: Na prosvjedu zatražena ostavka Koštuničine vlade

Beograd, 9. svibnja 2006. (Hina) - Desetak tisuća građana okupilo se uutorak na beogradskom Trgu Republike na prosvjednom skupu uz geslo "ZaSrbiju u Europi" i poručilo da ne žele više gubiti vrijeme, čekati itrpjeti vladu koja ih ne vodi ka tom cilju.
Beograd, 9. svibnja 2006. (Hina) - Desetak tisuća građana okupilo se u utorak na beogradskom Trgu Republike na prosvjednom skupu uz geslo "Za Srbiju u Europi" i poručilo da ne žele više gubiti vrijeme, čekati i trpjeti vladu koja ih ne vodi ka tom cilju.

Na prosvjedu koji su organizirali Liberalno-demokratska partija (LDP), Građanski savez Srbije (GSS), Socijaldemokratska unija (SCU) i osam nevladinih organizacija zatražena je ostavka srbijanske vlade premijera Vojislava Koštunice, raspisivanje izvanrednih parlamentarnih izbora kao i odgovornost vlade Srbije zbog prekida pregovora s Europskom unijom.

U povodu Dana Europe na početku mitinga na nekoliko je svjetskih jezika pročitana poruka da je Srbija u Europi i da nikome više neće dopustiti da je od nje udalji.

"Srbija nije talac Mladića, već nesposobne Koštuničine vlade.

(..) evo im sada oporbe koja će se boriti za one vrijednosti koje u Srbiji nisu nikada imale pravo na život", rekao je čelnik LDP-a Čedomir Jovanović, vođa studentskih prosvjeda 1996. godine i bivši potpredsjednik u vladi ubijenog premijera Zorana Đinđića, zadužen za približavanje EU.

Jovanović je pozvao predsjednika Srbije i Demokratske stranke Borisa Tadića da stane na čelo demokratskih sanaga u Srbiji.

Na prosvjednom skupu govorili su i čelnici GSS Nataša Mićić, SDU Žarko Korać, kao i glumac Branislav Lečić koji su upozorili da ih sadašnja vlast udaljuje od Europe i da se i prije petnaestak godina znalo da je Koštunica novi Milošević.

Okupljeni su potom prošetali središnjim beogradskim ulicama kojima su prosvjednici šetali prije deset godina kada je počelo rušenje Miloševićeva režima, zviždali pred zgradom Radio televizije Srbije, a prolazeći pokraj zgrade vlade uzvikivali "Dolje vlada".

Najavljen je nastavak svakodnevnih prosvjeda diljem zemlje na kojima će se promovirati europske vrijednosti s porukom da Srbija može u Europu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙