FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikat: Nastavlja se štrajk u DTR-u

ZAGREB, 9. svibnja 2006. (Hina) - Štrajk u Domaćoj tvornici rublja(DTR) zbog neisplate plaća za lipanj, srpanj i kolovoz prošle godinenastavlja se sve dok se plaće ne isplate, poručio je Novi sindikat uutorak nakon sastanka Uprave te tvrtke sa sindikalnim predstavnicima.
ZAGREB, 9. svibnja 2006. (Hina) - Štrajk u Domaćoj tvornici rublja (DTR) zbog neisplate plaća za lipanj, srpanj i kolovoz prošle godine nastavlja se sve dok se plaće ne isplate, poručio je Novi sindikat u utorak nakon sastanka Uprave te tvrtke sa sindikalnim predstavnicima.

U priopćenju ističu da ne vjeruju obećanju Uprave kako je realizacija zajma dobivena od HBOR-a, koji bi trebao biti isplaćen preko Poštanske banke, pitanje dana, jer je to već nekoliko puta najavljivano i odgađano.

Sindikat je najavio kako će za svoje članove početi pripremati dokumentaciju o radničkim tražbinama u mogućem pokretanju stečaja Društva, a ako do tada plaće budu isplaćene, povući će se stečajni zahtjev.

Nakon što je DTR lani ostao dužan tri plaće radnicima provedene su ovrhe pa su oni sa svojim tražbinama "sjeli" i blokirali žiro-račun DTR-a.

Budući je Uprava zamolila da se račun deblokira, u studenom je sa sindikatom sklopljen sporazum o načinu i roku isplate duga do kraja ožujka. Kako dug nije isplaćen u roku, radnici su 27. travnja počeli štrajk.

U međuvremenu DTR je dobio zajam za restrukturiranje od HBOR-a koji bi trebao biti realiziran preko Poštanske banke, ali novac još nije isplaćen.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙