FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Štrajkaju radnici Domaće tvornice rublja

ZAGREB, 27. travnja 2006. (Hina) - Stotinjak radnika Domaće tvornicerublja (DTR) danas su započeli štrajk u svojem pogonu u Mandlovojulici zbog neisplate plaća za lipanj, srpanj i kolovoz prošle godine,a koje su im trebale biti isplaćene do kraja ožujka ove godine,izvijestio je Novi sindikat.
ZAGREB, 27. travnja 2006. (Hina) - Stotinjak radnika Domaće tvornice rublja (DTR) danas su započeli štrajk u svojem pogonu u Mandlovoj ulici zbog neisplate plaća za lipanj, srpanj i kolovoz prošle godine, a koje su im trebale biti isplaćene do kraja ožujka ove godine, izvijestio je Novi sindikat.

Po riječima glavnog tajnika Novog sindikata Tomislava Kiša, nakon što je DTR lani ostao dužan tri plaće svojim radnicima, provedene su ovrhe kojima je svaki radnik sa svojim potraživanjima sjeo na žiro-račun tvrtke, te je tako račun završio u blokadi.

Kako je tvrtka molila da se račun odblokira, u studenom je sa sindikatom sklopljen sporazum kojim je utvrđeno kako i kojom dinamikom će do kraja ožujka biti isplaćen dug.

DTR je dobio kredit za restrukturiranje od HBOR-a koji bi trebao biti realiziran preko Poštanske banke, no to se odužilo, pa su radnici izgubili strpljenje i stupili u štrajk tražeći isplatu zaostalih plaća, rekao je Kiš.

DTR duguje svakom radniku prosječno po 6.000 do 7.000 kuna u bruto iznosu.

Čim radnicima budu isplaćene zaostale plaće nastavit će se proizvodnja, poručili su iz Novog sindikata.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙