FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

ZAGREB, 28. travnja 2006. (Hina) - Pregled važnijih vijesti do 15,30sati.
ZAGREB, 28. travnja 2006. (Hina) - Pregled važnijih vijesti do 15,30 sati.

ZAGREB - Iako je Uprava Domaće tvornice rublja (DTR) danas priopćila da će ovih dana dobiti kredit Hrvatske banke za obnovu i razvoj (HBOR), te odmah nakon toga isplatiti zaostale plaće radnicima koji su jučer počeli štrajk, sindikat neće prekinuti štrajk dok radnici ne dobiju novac. Stotinjak radnika DTR-a nastavlja štrajk u svojem pogonu u Mandlovoj ulici sve dok im se ne isplate zaostale plaće za srpanj, kolovoz i rujan prošle godine, poručio je glavni tajnik Novog sindikata Tomislav Kiš. Uprava DTR-a priopćila je kako će kreditna sredstva u iznosu od 19,1 milijun kuna, koje je HBOR odobrio DTR-u za završetak procesa restrukturiranja, ovih dana preko Poštanske banke biti uplaćena na račun tvrtke, a odmah potom radnicima će se isplatiti zaostale plaće u iznosu 2,7 milijuna kuna.

ZAGREB - Demokratski centar (DC) smatra da je Vlada jučerašnjom odlukom o smanjivanju cijena benzina bacila prašinu u oči hrvatskim građanima i pokazala da ne kontrolira procese i da ne upravlja razvojem zemlje, priopćeno je danas iz DC-a. Upozorava Vladu da se administrativnim smanjivajem, odnosno limitiranjem cijene benzina supstituira tržište za koje se Hrvatska opredijelila i postavlja pitanje što će Vlada napraviti kada barel prijeđe 80 ili 100 dolara. U DC-u pitaju hoće li Vlada zadržati cijenu od 8 kuna za litru benzina i time dovesti u pitanje planirani deficit za ovu godinu, što je i preuzeta obveza prema MMF-u, i tko će platiti olako obećanu brzinu Vlade.

ZAGREB - Mreža od 966 ljekarni u Hrvatskoj i dalje će nabavljati i pacijentima isporučivati ortopedska pomagala, bez ograničenja koja je od 2. svibnja predviđao novi Pravilnik o ortopedskim pomagalima, zaključeno je na današnjem sastanku u Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje (HZZO). Promjenu sporne odluke dogovorili su čelnici Udruge ljekarnika pri Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK), Hrvatske ljekarničke komore i Udruge veledrogerija pri HGK, a potvrdio ju je i predsjednik Upravnog vijeća HZZO-a Stjepan Bačić. Bačić je rekao da je Upravno vijeće odluku izmijenilo na današnjoj telefonskoj sjednici, pa će se isporuka ortopedskih pomagala putem ljekarni odvijati kao i dosad.

ZAGREB - U svijetu je lani poginulo 239 novinara i članova različitih medijskih timova, a njih 89 ubijeno je s predumišljajem i za te zločine nitko nije odgovarao, upozoreno je na godišnjoj skupštini Europske novinarske federacije (EFJ) nedavno održanoj na Bledu. Na skupštini Europske novinarske federacije uoči 3. svibnja Svjetskog dana slobode medija član Izvršnog komiteta te novinarske federacije Wolfgang Meier napomenuo je da je osobito zabrinjava činjenica da je čak 89 novinara likvidirano s umišljajem, te da još niti jedan jedini počinitelj zločina nije dospio pred sud.

ZAGREB - Vlada je danas raspustila Općinsko vijeće općine Velika i za svog povjerenika imenovala pravnika Matiju Lukića. Općinsko vijeće Velike raspušteno je jer nije donijelo proračun za 2006. Odluku o raspuštanju Vlada je donijela na zatvorenom dijelu sjednice.

ŠIBENIK - Poglavarstvo Šibensko-kninske županije odlučilo je na današnjoj sjednici donirati Fondu za istinu o Domovinskom ratu 100.000 kuna. Također je usuglašeno da članovi Poglavarstva Šibensko-kninske županije uplate u taj fond jednu mjesečnu naknadu za rad u Poglavarstvu.

BALE - U Balama, u Istarskoj županiji, danas je u nazočnosti državnoga tajnika u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta Nevija Šetića otvorena obnovljena zgrada osnovne škole. Školska zgrada ima četiri učionice, dva kabineta za razne namjene te knjižnicu, u kojoj će se urediti i informatički centar, a u prizemlju je uređen vrtić za dvije grupe. Uz školsku zgradu izgrađena je, i danas otvorena, sportska dvorana u u čiju je izgradnju uloženo 9 milijuna kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙