FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SDSS: u području stambenog zbrinjavanja povratnika vlada organizirani kriminal

ZAGREB, 9. svibnja (Hina) - Saborski Klub SDSS-a upozorio je danasda program stambenog zbrinjavanja povratnika, i Hrvata i Srba, nećeuspjeti sve dok Vlada ne raščisti kriminal u tom području.
ZAGREB, 9. svibnja (Hina) - Saborski Klub SDSS-a upozorio je danas da program stambenog zbrinjavanja povratnika, i Hrvata i Srba, neće uspjeti sve dok Vlada ne raščisti kriminal u tom području.

"Počinjemo sumnjati da je na djelu neka vrsta paradržavnog organiziranog kriminala, da se svako namiruje preko nesreće izbjegličkog svijeta. Od Vlade tražimo da to razriješi", kazao je potpredsjednik SDSS-a Milorad Pupovac na konferenciji za novinare.

Upozorio je da u području stambenog zbrinjavanja godinama vlada nered i manipulacije, da unatoč tome što postoji višak od oko trećine stanova na ratom zahvaćenom području, država ne rješava stambeno pitanje za oko tri tisuće povratnika.

"To je posljedica loše politike stambenog zbrinjavanja i dvostruke namjere - da se opere novac zarađen od države na problematici stambenog zbrinjavanja, te da se izbjegne rješavanje problema onih koji se vraćaju", rekao je Pupovac.

Istaknuo je da se, suprotno Ustavu i zakonu, povratnicima u istočnoj Slavoniji ne želi dati status zaštićenog najmoprimca, "kako bi se i dalje bogatili oni koji su se obogatili u ratu i na diskriminaciji izbjeglica i prognanika".

"Ti isti sada optužuju Stanimirovića (predsjednik SDSS-a Vojislav Stanimirović) da neovlašteno koristi stan u kojemu živi 26 godina, iz kojega nikada nije iselio i nad kojim je imao stanarsko pravo", ocijenio je Pupovac.

Stanimirović je navedene optužbe na njegov račun nazvao pokušajem da se teret problema stambenog zbrinjavanja svali na srpsku manjinu, da se Srbe nastavi stigmatizirati, a sve kako se problem ne bi rješavao.

Iznio je podatak da je iz državnog proračuna u 2004. za stambeno zbrinjavanje izdvojeno oko tri milijuna eura, lani čak dvostruko više, a da država u zadnje dvije godine nije otkupila niti jedan stan, budući da povratnicima ne želi izdati status zaštićenog najmoprimca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙