FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Karlovac: počela izgradnja novih stanova

Karlovac: počela izgradnja novih stanovaKARLOVAC, 6. svibnja 2006. (Hina) - Potpredsjednica Vlade JadrankaKosor i karlovački gradonačelnik Miro Škrgatić danas su na gradilištuu karlovačkoj gradskoj četvrti Dubovcu otvorili radove na izgradnjizgrade s prvih dvadeset stanova Sindikata državnih i lokalnihslužbenika i namještenika.
KARLOVAC, 6. svibnja 2006. (Hina) - Potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor i karlovački gradonačelnik Miro Škrgatić danas su na gradilištu u karlovačkoj gradskoj četvrti Dubovcu otvorili radove na izgradnji zgrade s prvih dvadeset stanova Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika.

U organizaciji Sindikalne stambene zajednice u Karlovcu je počela izgradnja 22 zgrade s 280 stanova vrijednih 20 milijuna eura u četvrtima Dubovcu, Drežniku i Baniji.

Predsjednik Sindikata Ivica Ihas najavio je da će se prvih dvadeset obitelji u stanove useliti krajem ove godine, a svih 280 stanova trebalo bi biti izgrađeno za tri godine.

Potpredsjednica Kosor ocijenila je stanogradnju tog sindikata važnom i za populacijsku politiku i za razvoj gospodarstva u cjelini. Najavila je izradu novog zakona o plaćama državnih službenika i namještenika kojim će se službenici pravednije nagrađivati, ponajprije oni koji kvalitetnim radom "vuku naprijed cijelu državnu upravu".

Također se zauzela za "iskreno, otvoreno i učinkovito socijalno partnerstvo".

Direktorica Sindikalno-stambene zadruge Ruža Kovačić rekla je da su po istom modelu udruživanja novca Sindikata, budućih vlasnika stanova te banaka u Zagrebu od godine 2002. do 2004. izgrađene i useljene tri zgrade (na Kajzerici). Dodala je da se pregovara o novim lokacijama u Zagrebu, Visu i Komiži, a u Puli se nakon dobivene lokacijske dozvole čeka građevna dozvola.

Gradonačelnik Škrgatić najavio je da će u sljedeće dvije i pol godine Karlovac dobiti 500 novih stanova, suvremeno odlagalište otpada, bazenski kompleks i završen prometni gradski prsten.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙