FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SDSS o nesudjelovanju u radu kninskoga Gradskog vijeća

kninskoga Gradskog vijećaKNIN, 6. svibnja 2006. (Hina) - SDSS ni dalje neće sudjelovati u radukninskoga Gradskog vijeća i Poglavarstva jer vladajuća koalicijaHDZ-HB-HSP ne poštuje dogovor iz prosinca prošle godine o izborutrećeg dogradonačelnika iz SDSS-a.
KNIN, 6. svibnja 2006. (Hina) - SDSS ni dalje neće sudjelovati u radu kninskoga Gradskog vijeća i Poglavarstva jer vladajuća koalicija HDZ-HB-HSP ne poštuje dogovor iz prosinca prošle godine o izboru trećeg dogradonačelnika iz SDSS-a.

Stoji to u današnjem priopćenju Kluba vijećnika SDSS-a čiji su članovi jučer drugi put od utemeljenja kninskoga Gradskog vijeća odbili sudjelovati u radu toga predstavničkog tijela jer nisu zadovoljni svojom zastupljenošću u tijelima vlasti.

Prvi put SDSS-ovi vijećnici odbijali su sudjelovati u radu kninskoga Gradskog vijeća od utemeljiteljske sjednice do prosinca prošle godine, kada je izmjenama Statuta grada omogućen izbor trećeg dogradonačelnika.

SDSS u priopćenju upozorava na "diskriminirajući položaj srpske zajednice u Kninu".

Kao stranka koja je na izborima osvojila relativnu većinu u Gradskome vijeću - osam vijećničkih mjesta, u skladu s Ustavnim zakonom o pravima nacionalnih manjina, trebala bi imati mjesto dogradonačelnika, smatra SDSS.

Vladajuća koalicija HDZ-HB-HSP u kninskome Gradskom vijeću ima devet vijećnika.

U Poglavarstvu Knina SDSS ima dva člana, njihov je predstavnik potpredsjednik Gradskog vijeća, a zastupljeni su u upravnim i nadzornim odborima gradskih poduzeća.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙