FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nizozemcu zbog ratnih zločina prijeti 20 godina zatvora

AMSTERDAM, 8. svibnja 2006. (Hina/Reuters) - Na Međunarodnom kaznenomsudu (ICC) u nizozemskom Den Haagu je tužiteljstvo u ponedjeljak zanizozemskog poslovnog čovjeka Augustinusa Kouwenhovena, optuženog zaratne zločine u Liberiji, zatražilo kaznu od 20 godina zatvora.
AMSTERDAM, 8. svibnja 2006. (Hina/Reuters) - Na Međunarodnom kaznenom sudu (ICC) u nizozemskom Den Haagu je tužiteljstvo u ponedjeljak za nizozemskog poslovnog čovjeka Augustinusa Kouwenhovena, optuženog za ratne zločine u Liberiji, zatražilo kaznu od 20 godina zatvora.

Također je zatraženo da optuženi plati i novčanu kaznu u iznosu od 450 tisuća dolara zbog profita koji je ostvario ilegalnom prodajom oružja, objavila je nizozemska agencija ANP.

Optužba ga tereti da su paravojne snage pod njegovim vodstvom odgovorne za pokolje civila, a njega osobno za ilegalnu dobavu oružja bivšem liberijskom predsjedniku Charlesu Tayloru, koji trenutačno u zatvoru pod okriljem UN u glavnom gradu Sierra Leonea očekuje početak suđenja za ratne zločine.

Kouwenhoven (63), kojeg je u ožujku u Rotterdamu uhitila nizozemska policija, na početku suđenja prošlog mjeseca pred Međunarodnim kaznenim sudom u Haagu izjasnio se da nije kriv po optužbama za ratne zločine i krijumčarenje oružja. Presuda se očekuje sredinom lipnja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙