FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nizozemska protjerala bivšeg jugoslavenskog agenta

AMSTERDAM, 15. travnja 2006. (Hina/Reuters) - Nizozemsko ministarstvopravosuđa odlučilo je deportirati Slobodana Mitrića, bivšeg agentajugoslavenske tajne službe, koji je živi u Nizozemskoj 33 godine,objavili su u subotu nizozemski mediji.
AMSTERDAM, 15. travnja 2006. (Hina/Reuters) - Nizozemsko ministarstvo pravosuđa odlučilo je deportirati Slobodana Mitrića, bivšeg agenta jugoslavenske tajne službe, koji je živi u Nizozemskoj 33 godine, objavili su u subotu nizozemski mediji.

Slobodan Mitrić, poznat i po nadimku Karate Bob, kako javlja nizozemska televizija NOS, pobjegao je u Nizozemsku 1973. godine jer je navodno odbio izvršiti nekoliko ubojstava na području bivše Jugoslavije.

Kasnije je u Nizozemskoj osuđen na 13 godina zatvora zbog ubojstva trojice Srba. Tvrdio je da ih je u Nizozemsku poslao beogradski režim kako bi ubili njega.

Nizozemci su ga odlučili deportirati jer smatraju da mu u domovini život više nije ugrožen. Mitrić se odlučio žaliti na takvu odluku. Nizozemsku bi morao napustiti do 26. travnja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙