FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nastavak suđenja optuženima za ubojstvo Zorana Đinđića

Beograd, 8. svibnja 2006. (Hina) - Pred Specijalnim sudom za borbuprotiv organiziranog kriminala u Beogradu u ponedjeljak je nastavljenosuđenje optuženima za ubojstvo srbijanskog premijera Zorana Đinđića aunatoč najavama na suđenju se nisu pojavili stručnjaci iz Wiesbadenakoji su trebali obrazložiti svoj nalaz o atentatu na srbijanskogpremijera koji je ubijen 12. ožujka 2003. godine.
Beograd, 8. svibnja 2006. (Hina) - Pred Specijalnim sudom za borbu protiv organiziranog kriminala u Beogradu u ponedjeljak je nastavljeno suđenje optuženima za ubojstvo srbijanskog premijera Zorana Đinđića a unatoč najavama na suđenju se nisu pojavili stručnjaci iz Wiesbadena koji su trebali obrazložiti svoj nalaz o atentatu na srbijanskog premijera koji je ubijen 12. ožujka 2003. godine.

Njemački forenzičari su ostali pri stavu da iskaz daju u Njemačkoj pa je predsjedajući Sudskog vijeća Marko Kljajević predložio da se oni saslušaju preko video-konferencijske veze iz suda u Njemačkoj.

Institut u Wiesbadenu dostavio je Specijalnom sudu u Beogradu početkom veljače nalaz po kojem su na Đinđića ispaljena dva metka, iz pravca Ulice admirala Geprata, čime su potvrdili nalaze domaćih sudskih vještaka.

U nastavku suđenja drugooptuženi Zvezdan Jovanović, koji se tereti da je iz snajperske puške pucao na Zorana Đinđića, optužio je dvojicu bivših visokih policijskih dužnosnika i nekadašnjeg specijalnog tužitelja da su ga ucjenjivali i krivotvorili njegov iskaz.

Suđenje se nastavlja 6. lipnja kada će biti pozvani novi svjedoci radi provjere istinitosti iskaza optuženoga.

Sudski proces optuženima za ubojstvo premijera Srbije Zorana Đinđića počeo je 22. prosinca 2003. godine u Specijalnom sudu za borbu protiv organiziranog kriminala u Beogradu.

Prvooptuženi je Milorad Luković Legija, nekadašnji zapovjednik postrojbe za specijalne operacije a njegov zamjenik Zvezdan Jovanović optužen je kao neposredni počinitelj ubojstva premijera Đinđića.

(hina)xtman ybs

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙