FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Oslobođen bivši južnoafrički pomoćnik predsjednika Jacob Zuma

JOHANNESBURG, 8. svibnja 2006. (Hina/AFP) - Bivši južnoafrički pomoćnikpredsjednika Jacob Zuma (64), optužen za silovanje 31-godišnjeseropozitivne žene, oslobođen je u ponedjeljak na Visokom sudu uJohannesburgu.
JOHANNESBURG, 8. svibnja 2006. (Hina/AFP) - Bivši južnoafrički pomoćnik predsjednika Jacob Zuma (64), optužen za silovanje 31-godišnje seropozitivne žene, oslobođen je u ponedjeljak na Visokom sudu u Johannesburgu.

"Optuženik je proglašen nevinim", izjavio je sudac Willem van der Merwe po izricanju presude.

"Mislim da se radilo o sporazumnom seksualnom odnosu tužiteljice i optuženika", dodao je sudac.

Dugo vremena smatran favoritom u utrci za nasljednika Thaba Mbekija na čelu države 2009. godine, Zuma je bio optužen da je silovao seropozitivnu 31-godišnjakinju koju je ugostio u svojemu domu u Johannesburgu u studenom 2005. godine.

Drugo veliko suđenje očekuje bivšeg pomoćnika predsjednika 31. srpnja kad mu se treba suditi zbog korupcije.

Popularni Zuma, samouk, koji se istaknuo u borbi protiv apartheida, tvrdi da je žrtva političke "zavjere" iako nikada nije imenovao njezine pokretače.

Brojni analitičari, međutim, ističu da je unatoč oslobađajućoj presudi, sudski proces naštetio Zuminoj političkoj budućnosti zbog proturječnosti izrečenih na sudu o načinu prenošenja virusa AIDS-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙