FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Lajčak: EU zabrinut predreferendumskom atmosferom

PODGORICA, 26. travnja 2006. (Hina) - Europski izaslanik za crnogorskireferendum Miroslav Lajčak prenio je u srijedu u Podgorici čelnicimasuverenističkog i unionističkog bloka zabrinutost EU-apredreferendumskom atmosferom koja, kako je rekao, "previše ide upravcu konfrontacija, što po njegovoj ocjeni "nije dobro".
PODGORICA, 26. travnja 2006. (Hina) - Europski izaslanik za crnogorski referendum Miroslav Lajčak prenio je u srijedu u Podgorici čelnicima suverenističkog i unionističkog bloka zabrinutost EU-a predreferendumskom atmosferom koja, kako je rekao, "previše ide u pravcu konfrontacija, što po njegovoj ocjeni "nije dobro".

Lajčak se u Podgorici susreo s crnogorskim premijerom Milom Đukanovićem i liderom Socijalističke narodne partije (SNP) Predragom Bulatovićem.

On je rekao da je obje strane zamolio da se više bave konstuktivnom kampanjom ponavljajući da 21. svibnja, kad se treba održati crnogorski referendum o neovisnosti, nije kraj povijesti Crne Gore i da će ona i nakon toga postojati.

"Ne treba praviti probleme koji bi komplicirali situaciju nakon referenduma bez obzira na njegov ishod", kazao je Lajčak.

On je zamolio sugovornike da se provodi pozitivna kampanja, ali naravno svi imaju pravo koristiti svoja politička sredstva.

Povod za dolazak Miroslava Lajčaka bili su problemi u funkcioniranju Republičke izborne komisije (RIK), odakle je svoje predstavnike povukao unionistički blok zbog uhićenja jednog njihovog člana tog tijela.

Naime, policija uhitila jednog člana RIK iz sastava unionističkog bloka, podnoseći protivu njega krivičnu prijavu pod sumnjom da je sudjelovao u falsificiranju osobnih dokumenata pojedinih građana - simpatizera zajedničke države sa Srbijom.

Lajčak je rekao da je neprimjereno da policija uhićuje članove RIK-a, a da je još neprimjerenije da se oni bave tako prljavim poslovima kao što su falsifikati.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙