FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UN: sastanak šefova diplomacije stalnih članica Vijeća sigurnosti o Iranu

NEW YORK , 8. svibnja 2006. (Hina/AFP) - Ministri vanjskih poslova petstalnih članica Vijeća sigurnosti - SAD-a, Rusije, Velike Britanije,Francuske i Kine, te iz Njemačke, sastaju se u ponedjeljak u New Yorkugdje će razgovarati o zajedničkoj strategiji čiji je cilj obvezatiIrance da prekinu program obogaćenja urana.
NEW YORK , 8. svibnja 2006. (Hina/AFP) - Ministri vanjskih poslova pet stalnih članica Vijeća sigurnosti - SAD-a, Rusije, Velike Britanije, Francuske i Kine, te iz Njemačke, sastaju se u ponedjeljak u New Yorku gdje će razgovarati o zajedničkoj strategiji čiji je cilj obvezati Irance da prekinu program obogaćenja urana.

U radu sastanka sudjelovat će i Visoki predstavnik EU-a za vanjsku politiku Javier Solana. Istodobno bi se trebali sastati predstavnici petnaest stalnih i nestalnih članica Vijeća sigurnosti te raspravljati o planu rezolucije koju su uz potporu Washingtona predložili Pariz i London.

Planu rezolucije o zamrzavanju iranskog programa obogaćenja urana, kojim bi se Iranu zaprijetilo međunarodnim ekonomskim sankcijama, pa čak i vojnom intervencijom, žestoko se opiru Peking i Moskva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙