FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Annan pozvao vlade na suzdržanu reakciju prema Iranu

ZAGREB/NEW YORK, 12. travnja 2006. (Hina) - Glavni tajnik UN-a KofiAnnan u srijedu je pozvao vlade da pokažu suzdržanost u reakcijama naobjavu Irana da je uspješno obogatio uran.
ZAGREB/NEW YORK, 12. travnja 2006. (Hina) - Glavni tajnik UN-a Kofi Annan u srijedu je pozvao vlade da pokažu suzdržanost u reakcijama na objavu Irana da je uspješno obogatio uran.

"Pozivan sve da aktivnije rade na traženju diplomatskog rješenja, ublaže i ne povisuju retoriku", rekao je Annan tijekom posjeta Međunarodnom kaznenom sudu za bivšu Jugoslaviju (ICTY).

Annan je rekao da Iran ustrajava na tvrdnji da je njegov nuklearni programa namijenjen mirnodopskoj uporabi nuklearne energije.

"Ako je to doista tako, moraju biti u stanju to zajamčiti međunarodnoj zajednici i sa svima raditi na pronalaženju rješenja", rekao je Annan, prenijela je agencija dpa.

Iranski predsjednik Mahmoud Ahmadinedžad je u utorak objavio da se Iran "pridružio državama s nuklearnom tehnologijom te da nema povratka natrag".

Vijeće sigurnosti UN-a nije se sastalo u srijedu no veleposlanik Kine pri UN-u Wang Guangya, čija zemlja trenutačno predsjeda Vijećem sigurnosti, izjavio je da je Iran nije ispoštovao zahtjeve UN-a da zaustavi aktivnosti na svojem nuklearnom programu.

Pet stalnih članica Vijeća sigurnosti UN-a (Francuska, Britanija, SAD, Rusija i Kina) i Njemačka sastat će se 18. travnja u Moskvi na razini.... kako bi raspravili o pitanju iranskog nuklearnog programa, najavio je Wang Guangya, prenijela je agencija France presse . šrem.

Pregovori između Irana i šestoročlane skupine do sada nisu uspjeli naći rješenje za spor.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙