FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Još nema sporazuma o iranskoj rezoluciji

PARIZ, 2. svibnja 2006. (Hina/AFP) - Sastanak pet stalnih članicaVijeća sigurnosti i Njemačke završio je u utorak navečer u Parizu bezsporazuma o rezoluciji oko Irana, izjavio je treći čovjek američkogState departmenta Nicholas Burns.
PARIZ, 2. svibnja 2006. (Hina/AFP) - Sastanak pet stalnih članica Vijeća sigurnosti i Njemačke završio je u utorak navečer u Parizu bez sporazuma o rezoluciji oko Irana, izjavio je treći čovjek američkog State departmenta Nicholas Burns.

"Još nemamo sporazum" o potrebi pribjegavanja sedmom poglavlju Povelje UN-a, predviđenom u slučaju prijetnji miru, koji može otvoriti vrata sankcijama, pa čak u konačnici i vojnoj akciji, kazao je američki dužnosnik.

U jasnoj aluziji na Rusiju i Kinu, Burns je rekao "da je vrijeme da zemlje preuzmu svoje odgovornosti, posebice one koje imaju tijesne odnose s Iranom".

Predstavnici pet zemalja stalnih članica Vijeća sigurnosti i Njemačka ocijenili su u Parizu da iranski nuklearni program "nije u skladu sa zahtjevima međunarodne zajednice", kazao je francuski glasnogovornik po završetku sastanka.

Politički direktori tih šest zemalja "izrazili su zabrinutost glede razvoja tog programa koji nije u skladu sa zahtjevima međunarodne zajednice", kazao je glasnogovornik francuskog ministarstva vanjskih poslova Jean-Baptiste Mattei.

"Dogovoreno je da se nastave rasprave, posebice u New Yorku, u cilju postizanja čvrste odluke Vijeća sigurnosti", naglasio je Mattei koji se izjašnjavao u ime Francuske, organizatorice susreta.

"Ministarski sastanak u istom sastavu predviđa se u New Yorku 8. svibnja navečer", kazao je Mattei.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙