FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Egiptolozi s UCLA pokreću online enciklopediju o Egiptu

WASHINGTON, 28. travnja 2006. (Hina/Reuters) - Nezadovoljnamnogobrojnim nekvalitetnim podacima o starome Egiptu kojih su"internetske stranice prepune", profesorica Kalifornijskog sveučilištaUCLA nedavno je odlučila pokrenuti opsežnu web-enciklopediju koja ćesadržavati isključivo podatke o egiptologiji.
WASHINGTON, 28. travnja 2006. (Hina/Reuters) - Nezadovoljna mnogobrojnim nekvalitetnim podacima o starome Egiptu kojih su "internetske stranice prepune", profesorica Kalifornijskog sveučilišta UCLA nedavno je odlučila pokrenuti opsežnu web-enciklopediju koja će sadržavati isključivo podatke o egiptologiji.

Profesorica egipatske arheologije Willemina Wendrich za Reuters je kazala kako na internetskim stranicama ima "puno prekrasnih i korisnih informacija o starom Egiptu i egiptologiji, no istodobno i puno strašnih, netočnih i nekvalitetnih informacija".

Sa žaljenjem ustvrdivši da, prema njezinu mišljenju, najbolji izvor spomenute teme, sedam tomova "teška" enciklopedija o Egiptu na njemačkom jeziku ima dosta zastarjelih podataka, angažirala je studente s UCLA na pomoći pri istraživanjima i prikupljanju podataka.

On-line "Encyclopedia of Egyptology" UCLA-a, na internetskim će se stranicama pojaviti 2008., te će stalno biti revidirana. Osim toga, u nju će se unositi informacije o najnovijim arheološkim otkrićima, kazala je prof. Wendrich.

Jedna će verzija enciklopedije biti dostupna besplatno svim korisnicima interneta, a za drugu verziju s kvalitetnijim pretraživačem i s više podataka bit će potrebno imati lozinku. Korisnici iz zemlje o kojoj je riječ, Egipta, imat će pristup objema stranicama besplatno te se nada da će one biti prevedene na arapski.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙