FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Lukoil izdvojio tri milijarde dolara za otkup vlastitih dionica

ASTANA, 25. travnja 2006. (Hina/Reuters) - Vodeći ruski proizvođačnafte, kompanija Lukoil objavila je u utorak da će utrošiti trimilijarde dolara u iduće tri godine na otkup vlastitih dionica, svedok cijena nafte premašuje 46 dolara za barel.
ASTANA, 25. travnja 2006. (Hina/Reuters) - Vodeći ruski proizvođač nafte, kompanija Lukoil objavila je u utorak da će utrošiti tri milijarde dolara u iduće tri godine na otkup vlastitih dionica, sve dok cijena nafte premašuje 46 dolara za barel.

"Odlučili smo kanalizirati tri milijarde dolara u otkup vlastitih dionica, ako će cijena nafte premašivati planiranih 46 dolara za barel", izjavio je potpredsjednik Lukoila Leonid Fedun na novinskoj konferenciji u kazahstanskom glavnom gradu Astani na sastanku upravnog odbora.

Upravni odbor kompanije potvrdio je i da će kompanija isplatiti dividendu za prošlu godinu u visini 33 rublje po dionici, u skladu s ranijim priopćenjem izvršnog odbora.

Osim dividendi i otkupa dionica, dioničari Lukoila moći će ostvariti koristi i od novih projekata kompanije, kazao je Fedun. Na novinarsko pitanje gdje Lukoil planira nove projekte, Fedun je odgovorio u Kazahstanu i drugdje, no nije elaborirao detaljnije gdje Lukoil planira investirati.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙